• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Back on track

“Je hebt pas gewonnen van PKC/SWKGroep wanneer het laatste fluitsignaal klinkt en je dan meer doelpunten hebt dan zij”, hoorde ik iemand een poosje geleden zeggen. Vrijdagavond werd dit eens te meer duidelijk in een wedstrijd die een pure reclame was voor onze mooie sport, en via Ziggo in diverse huiskamers mensen op het puntje van hun stoel liet zitten tot de laatste minuut.

Veel mensen uit Papendrecht waren naar Amsterdam gereisd om tot steun te zijn na het onverwachte verlies in de eerste playoff-wedstrijd. Met hun eigen stem waren de groenwitte supporters die uit Amsterdam de baas, terwijl die zich noodgedwongen hadden versterkt met een megafoon.

Het begin van de eerste helft leek qua doelpunten op de eerste wedstrijd, in die zin dat PKC steeds in de achtervolging moest. Er was wel een verschil; namelijk de passie bij de ploeg uit Papendrecht.
Mede daardoor was er het geloof in een goed resultaat: vlak voor rust kwamen we gelijk en in een heuse buzzerbeater scoorde Johannis met een schitterende doorloopbal de ruststand van 13-14 op het bord.

De Papendrechtse supporters wreven zich in de handen, nu komt de ommekeer. Helaas bleek dit niet zo, want de ploeg uit Amsterdam kwam sterk terug uit de kleedkamer en wist in het eerste deel van de tweede helft liefst zes keer te scoren tegen één schamel doelpunt van onze ploeg.
Weer moest PKC in de achtervolging en het ging steeds meer lijken op een reprise van de wedstrijd in Papendrecht. Maar ook nu zag je weer die passie in die koppies. Of het kwam door de aanhoudende aanmoedigingen langs de kant, door de tactische wissels van Detlef of door de wetenschap dat dit echt de laatste kans was, weet bijna niemand, maar PKC stond ineens op. Als we het hebben over tien minuutjes is dat meestal een achteloze aanduiding van een beetje tijd. Echter in zuivere speeltijd is het een eeuwigheid. Een achterstand van vier punten werd omgebogen in een gelijke stand en vervolgens was daar de voorsprong van één, nee twee en daarna drie en zelfs in de eindzoemer vier doelpunten. Erop en erover heet dat!

Ongeloof bij de Amsterdammers, dolle vreugde bij alles wat PKC heet. Iedereen viel elkaar in de armen, bezweet of niet, het maakte niet uit. De stand is weer gelijk, een derde wedstrijd is nodig voor een ticket in de Ziggo Dome.
Aanstaande dinsdag, 4 april, kan PKC een vervolg geven aan deze fantastische wedstrijd. De wedstrijd zal om 20:30 uur beginnen.

Peter Besemer