• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De wei in

Iedereen kent het verschijnsel wel, je gooit een steen in de vijver en er ontstaan golven. Eerst groot en langzaam dempen ze. Hoe groter steen hoe groter de golven en hoe langer ze blijven.
Eenzelfde geldt voor de emoties van PKC/SWKGroep en met name de spelers. Een flinke dreun was het om na zes jaar niet naar de korfbal apotheose te mogen. Het verhaal mag als bekend verondersteld worden.

Tja en net als zonneschijn na regen, komt na zo’n zaalseizoen ook weer het laatste deel van het seizoen; de voorjaarscompetitie op het veld.

De vraag is dan of de heftige golven al wat zijn gedempt of zijn ze nog aanwezig? En hoe vertaalt zich dat in deze eerste wedstrijd op het veld tegen DVO/Accountor?

De ploeg uit Bennekom stelde in de zaal, na een teleurstellende reeks, oud-PKC coach en praktiserend korfbalprofessor Ben Crum als trainer aan en dat legt ze geen windeieren. In de zaal werd een opwaartse lijn neergezet en de vraag is of zij dat op het kunstgras kunnen voortzetten. Door andere verplichtingen was Ben er overigens vandaag niet bij.

Zita vervangt Suzanne Struik en PKC pakt in de persoon van Richard het eerste velddoelpunt. Het is duidelijk wennen aan de wind, die behoorlijk aanwezig is. Het valt op dat DVO korte aanvallen heeft in tegenstelling tot PKC, alleen duurt het wel ruim acht minuten voor de 2-0 valt. Het is weer even wennen, het spel gaat minder flitsend en door het ontbreken van de schotklok is er geen druk om te schieten.
Laurens verlaat al vroeg het veld en Olav neemt zijn plaats in.

Johannis heeft veel pech met zijn schoten. De bal draait er vaak uit. Gelukkig is hij met de strafworpen feilloos.

Toch oogt het aanvalsspel van PKC wel goed, alleen de kansen worden niet echt benut. Er is geen statistiek beschikbaar, maar het percentage ligt niet hoog. Bij de stand 9-5 wordt de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft werd Nadhie aan de kant gehouden ten faveure van Maaike Steenbergen.
Een mooi flying schot van Danny, zijn handelsmerk, zet de teller op tien voor de thuisploeg.

Nick Janssens en Suzanne Sijstermans mogen in de tweede helft ook nog speelminuten maken.

PKC blijft ook in de tweede helft lange aanvallen produceren met sierlijke kunststukjes die de wedstrijd erg aantrekkelijk maken. De tweede helft lijkt veel attractiever. PKC is een maatje te groot voor DVO en de wedstrijd eindigt met 24-14.
De helft van de veldcompetitie zit er nu op, vijf gespeeld en de volle winst. De goede koers is weer ingezet.

Peter Besemer