• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De zaterdag van Arie

Deze week vertelt Arie Koppelaar over zijn zaterdag.

08.15

Wakker. Na een drukke week best lekker om nog even in bed te blijven. Dat doe ik dus ook maar. Na een half uur toch eruit om koffie te zetten, muziekje luisteren, nieuws te lezen, douchen, aankleden etc.

10.00
Helemaal gereed voor de dag. Ik heb er zin in. Eerst doe ik nog wat gebruikelijke huishoudelijk klusjes, hoewel… is een konijnenhok schoonmaken gebruikelijk ? Maar toch … het hoort bij de hobby van vrouw en dochter en daar doe je alles voor, toch?
Daarna gaan mijn gedachten in de korfbalstand. Ik check nog even de opstelling bij Detlef en print het daarna uit. In de KL-league moeten altijd de opstellingen voor de wedstrijd op papier aangeleverd worden. Omdat volgens de regels dat papiertje echt bepalend is voor de beginopstelling, mag daar geen fout op staan.

12.15
Naar PKC, maar eerst nog even langs de supermarkt om mandarijnen te halen voor de spelers. Ik vind het leuk iets bij te kunnen dragen aan het team en de meeste spelers vinden het lekker om in de rust een fris mandarijntje te eten.

12.30
Bij PKC ga ik direct zorgen dat alles rondom de wedstrijd in orde is. Ik leg de shirtjes klaar, check of ze compleet zijn, regel drankjes voor de scheidsrechters en zorg dat alle nodige formulieren bij de hand zijn. Ondertussen komen de spelers binnen druppelen, we kletsen wat bij en genieten van nog wat lekkere muziek.
In de gang spreek ik even de teambegeleider van KZ (Piet Hein). Na 3,5 jaar in deze rol heb ik mijn collega teambegeleiders een beetje leren kennen. Hoewel er binnen de lijnen soms hard gestreden wordt, zijn de contacten buiten de lijnen tussen spelers, trainers en begeleiders altijd goed. We zijn tenslotte allemaal liefhebbers van korfbal.
In de kantine spreek ik nog even met Kim. Kim wil ook graag teambegeleider worden en ze wil daar graag alles van weten. Of het echt gemeend is weet ik niet… maar het is wel leuk en je weet het maar nooit.
Ondertussen is het tweede begonnen. Ze zijn goed gestart en weten dat ook vast te houden. Erg knap als je bedenkt dat we er aan het begin van het seizoen tegen KZ totaal niet aan te pas kwamen.
Direct na de rust van het tweede volgt de bespreking van het eerste. Het opstellingsformulier wordt nog even nagekeken en getekend door Laurens. Het tweede wint vervolgens van KZ en levert daarmee echt een topprestatie.

15.00
De veegploeg, deze week Fiene en Lisa, melden zich bij mij. Voor allebei is het de eerste keer maar ze hebben van vriendinnen al gehoord hoe het werkt. Ik hoef dus weinig uit leggen.
Dan begint het aftellen voor de wedstijd van het eerste. Spelers lopen warm , de formulieren van de beginopstellingen worden uitgewisseld en de filmpjes voor de wedstijd worden gestart. Muziek en beelden op de grote schermen vind ik altijd weer indrukwekkend. De spanning loopt op.

15.30
De wedstrijd begint en PKC start sterk. Ik geniet van het bij vlagen weergaloze spel van onze PKC-ers. Ik houd pen en papier in de aanslag voor het invullen van wisselbriefjes. Wisselbriefjes vind ik wel een dingetje. Het KNKV heeft bepaald dat er pas gewisseld mag worden nadat de wissel op papier is aangevraagd bij de juryvoorzitter. Deze administratieve verplichting kan de handelingssnelheid van een coach in de weg staan en zou daarom wat mij betreft afgeschaft moeten worden. KZ blijft knap bij en al met al zien we een mooie eerste helft.

Ook de tweede helft levert nog een aantal mooie acties op en de wedstijd wordt met een prachtige score afgesloten. Na de wedstrijd bedank ik de veegploeg en breng direct de ballen in veiligheid. Ook moet de wissel nog in de KNKV-app worden verwerkt. Daarna worstel ik me door een grote groep handtekening jagers (niet voor mij) heen naar de verzorgers ruimte en, geloof het of niet, de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd zijn alweer gestart. (zie foto/filmpje).
Daarna ga ik naar de bestuurskamer. Ik evalueer nog even met Henk (Struik) de wedstrijd en drink daarna met Wim Stuy en Henk (de bestuurskamer is verder leeg) gezellig een biertje.

18.00
Ik haal de shirtjes op en ga naar huis. De shirtjes gaan direct de was in en na een 1,5 uur hangen ze alweer te drogen. Nu nog even eten en dan weer snel naar PKC want er is vanavond Hollandse avond. Het verhaal doet de ronde dat Olav met zijn moeder Irene al vroeg in de avond gaan optreden en dat mag ik natuurlijk niet missen. Ik was er mooi op tijd en onder het genot van een biertje kijk is naar hun optreden.
Daarna heb ik nog een paar gezellige uren gehad met heel veel vrolijke PKC-ers.

22.30
Ik hou het voor gezien. Het is leuk geweest voor vandaag. Deze zaterdag was er weer een die in alle opzichten geslaagd was: een goed resultaat voor onze selectie en een heerlijke afsluiting met alweer een geweldig feest. Bij deze daarom ook mijn dank aan alle vrijwilligers van PKC die dit vandaag weer voor elkaar hebben gekregen en in het bijzonder ook deze keer de mensen van PKC-events. Zij besteden ontzettend veel tijd en energie aan datgene waar het eigenlijk allemaal om draait: plezier en ontspanning.

Hartelijke groeten allemaal,
Arie