• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De zaterdag van de PR

Afgelopen zaterdag was een drukte van jewelste bij PKC. Op het programma: een welpentoernooi, de eerste play-off van het eerste én als kers op de taart, de hoofdklassefinale. Hoe verloopt zo’n zaterdag nu precies? De PR-dames van PKC/SWKGroep vertellen.

Vrijdagochtend 9:00
Cindy is vroeg bij PKC om een aantal mensen van Ziggo Sport te ontvangen. IMG_0014Ze plaatsen een aggregaat wat ze morgen gebruiken voor de live uitzending van de play-off van ons eerste.

Zaterdagochtend 9:00
Het jaarlijkse welpentoernooi gaat weer van start. Welpen en F-jes van clubs uit de regio spelen wedstrijdjes tegen elkaar en kunnen deelnemen aan spelletjes. Gelukkig hoeven we vanuit de PR nog niet aanwezig te zijn en kunnen we nog even lekker blijven liggen. Onze vroege vogel Simone is al wél bij PKC, zij heeft namelijk bardienst.

11:00
Terwijl het welpentoernooi nog in volle gang is, beginnen de voorbereidingen voor de play-off van 15:30. Ziggo Sport gaat de play-off live uitzenden en komt met maar liefst 20 man personeel. Het opbouwen kan beginnen. Vivian neemt ondertussen even een kijkje in de regiewagen.

IMG_0011

13:15
De kassa’s voor de play-off gaan open. Cora, Petra en de “kassameisjes” zijn er klaar voor.

IMG_0004

14:00
Het welpentoernooi is afgelopen en de prijzen worden uitgereikt door Lara en Suzanne. De voorzitter neemt nog even het woord en doopt het welpentoernooi om tot het “Ad Roelofs Welpentoernooi”. Ad heeft 36 jaar geleden het welpentoernooi voor het eerst georganiseerd.

14:45
De hal gaat open! Om 15:30 speelt PKC/SWKGroep tegen AKC Blauw Wit uit Amsterdam. Nu gaat het erom spannen, staan we straks met één been in de finale? Ondertussen is ook alle pers gearriveerd, met zo’n wedstrijd is er altijd extra belangstelling, waardoor de perstribune behoorlijk vol zit.
De wedstrijd begint en wij kunnen ook even rustig zitten. Echt rustig wordt het niet, want al gauw komt PKC op een achterstand.. en dat zijn we eigenlijk niet meer zo gewend.

In de rust wordt onze C1 in het zonnetje gezet, dé beste C1 van Nederland. IMG_0008

Foto: Peter Besemer

17:00
Helaas, verloren.. Wat balen we met z’n allen. Maar we hebben niet lang om te balen, want de volgende klus staat op het programma: de hoofdklassefinale. De zaal wordt weer leeggehaald en Ziggo begint ook weer met afbouwen.

Ondertussen hebben wij even tijd om te eten. De voorbereidingen voor de hoofdklassefinale zijn een aantal weken geleden al gestart, onder regie van Ingrid en Anne, die dit alweer voor de 6e keer op rij organiseren. We verwachten maarliefst 1500 man in de PKC-hal!

20:00
Alle pers heeft een plekje gekregen en we zitten klaar voor de grote finale tussen KCC en Avanti. We beginnen de wedstrijd met wat vertraging, want supporters van beide ploegen waren erg enthousiast met confetti en shooters. De veegploeg, speciaal opgetrommeld voor vanavond, stond al klaar om alles op te ruimen.
IMG_0007

Een leuke wedstrijd, maar stiekem kijken we ook af en toe even naar de livestream van onze A1. Zij spelen namelijk in Nijeveen hun 2e play-off. Het is alles of niets vanavond voor A1. En uiteindelijk wint PKC!
IMG_0005

Foto: winanda van Zwamen

Even later is ook de finale ten einde. KCC wint overtuigend van Avanti en het feest kan beginnen!

Wát een mooie korfbaldag was dit, ondanks het tegenvallende resultaat van PKC 1. Zoveel vrijwilligers bij elkaar die de dag in goede banen leiden, fantastisch om te zien!