• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De zaterdag van Niels

Vandaag vertelt Niels Mooij, manager Arbitrage bij PKC/SWKGroep, over zijn zaterdag.

7:30 uur

Net bijgekomen van de vrijwilligersavond, gaat al weer vroeg de wekker. Vanochtend sta ik ingeroosterd voor het begeleiden van jonge scheidsrechters. We helpen hen het fluiten onder de knie te krijgen en zorgen ervoor dat coaches en publiek het hen niet te moeilijk maken. Dat gebeurt overigens niet zo vaak.
De medewerkersavond was trouwens hartstikke leuk. Ik spreek veel mensen, waaronder Jeffrey Onstwedder, één van onze KNKV-scheidsrechters. Hij is gepromoveerd en heeft tegenwoordig een assistent. Ze fluiten reserve Korfballeague. Daar hoort ook een headset bij. We bekijken de mogelijkheden om hem te helpen met de aanschaf. Ik kom ook nog Merlin de Mie tegen, net als ik vroeger gekorfbald bij De Regenboog in Dordrecht, zeker 20 jaar niet gezien.

8:30 uur

Na het ontbijt met de fiets naar PKC. De eerste die mij begroet is uiteraard Piet.

Het wordt een leuke ochtend, want alle teams die moeten fluiten zijn present én alle wedstrijden verlopen goed. Sommigen scheidrechters staan er omdat het erbij hoort, anderen vinden fluiten echt leuk. Zoals Lotte de Jong uit A8. We maken een praatje en spreken af dat ze een inlogcode voor Korfbalmasterz krijgt. Ik ga kijken of we Lotte vaker kunnen inplannen.

12:00 uur

Na een ochtendje ‘talentscouting’ snel een tosti en broodje, bedankt weer barmensen! Even snel bijpraten met Dirk Belder van KCR, die daar de invoering van het spelregelbewijs organiseert. Met een half oog ook nog een kwartiertje van de A1 meegepikt. Fortuna gaat heel efficiënt met zijn kansen om.

12:30 uur

Mireille haalt me op om naar Den Haag te gaan. Eva speelt met de B1 de beslissende wedstrijd tegen Die Haghe. De winnaar wordt waarschijnlijk eerste en speelt zijn kwartfinale thuis, de verliezer wordt tweede en moet naar Harkema in Friesland.

Een prachtig complex daar in het Zuiderpark, zeker in de voorjaarszon.

14:00 uur

Gespannen koppies bij de spelers. Ook bij het publiek trouwens. Is het de spanning, of is Die Haghe gewoon beter? PKC komt in elk geval slecht tot scoren en bij rust staat er 14-8 op het scorebord. In de tweede helft blijft Die Haghe goed spelen en wij halen niet ons normale niveau: 23-15. Er is volgende week een klein wonder nodig om nog eerste te worden in de poule.

15:30 uur

Snel de auto in, om nog de tweede helft van het eerste tegen DVO te zien. In de groepsapp een waarschuwing voor een flitser.
Bij aankomst staan beide ploegen kort bij elkaar, daarna scoort PKC er acht op rij en is de wedstrijd beslist. Het publiek geniet van de spelvreugde.

17:30 uur

Neerploffen op de bank. Echt zo’n dag om wat te eten te halen. Het wordt sushi en Chinees. Even een rustmomentje met zijn vieren. Thomas heeft de hele middag gewerkt.

19:30 uur

Eva wil nog naar de tweede helft van B2 kijken, ik rijd nog even mee. Spannende wedstrijd, met vocale ondersteuning van Walter Verdoorn, waarbij bijna van kampioen KOAG wordt gewonnen. In de laatste minuut maken de Krimpenaars nog gelijk. Dit alles onder leiding van scheidsrechter Gerrit de Heer die hier zijn steentje bijdraagt. Daarna volgt nog de A8, waar we Theo Büscher de fluit zien hanteren. Bedankt mannen!

21:00 uur

De kinderen zijn allebei de hort op, dus morgen maar met zijn allen tegelijk ‘Wie is de mol kijken’. Ik hoef de deur niet meer uit en kruip gelijk maar achter de laptop om terug te blikken. Wederom een drukke zaterdag, maar zoals zo vaak levert die meer energie op dan hij kost!

0:00 uur

De dag is voorbij, nu alleen nog even wachten op de thuiskomst van het kroost.

Comments are closed.