• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De zaterdag van Remco Verhoeven

Deze week vertelt Remco Verhoeven over zijn zaterdag.

09.00 uur
Na op vrijdagavond het weekend ingeluid te hebben onder het genot van een hapje en een drankje, ging de wekker om 9 uur. De laatste voorbereidingen voor mijn verjaardagsfissa van vanavond moesten nog getroffen worden. Na onder de douche doorgelopen te hebben, snel wat kleren aangedaan om samen met vaders de partytent voor vanavond op te zetten. Vaders moest ik rond half 10 alweer naar PKC brengen, zodat hij de laatste dingen kon voorbereiden voor de wedstrijd van B1. Weer thuis aangekomen heb ik, zoals een oude leermeester het noemt, gezorgd voor het biermanagement. Nu is echt alles klaar voor vanavond en kan ik met een gerust gevoel op pad de rest van de dag.

10.30 uur
Ik neem nog snel even de wedstrijdvoorbereiding van de B2 door om vervolgens mijn korfbaltas in te pakken voor weer een mooie korfbalzaterdag. Eenmaal aangekomen bij PKC kan ik de eerste helft van de B1, die tegen Die Haghe spelen, nog zien. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de 2 ongeslagen koplopers. En spannend was het zeker, want ondanks het speloverwicht de gehele wedstrijd werd het 18-18… Ondanks een verloren punt, overheerst een gevoel van trots bij Edwin en Kees voor het getoonde spel. Dit belooft nog wat voor de rest van het seizoen.

12.00 uur
Ondertussen was ik al vertrokken met de B2 richting KOAG B1, de ongeslagen koploper in onze poule. Vandaag stond ik er alleen voor, want Arie had tegelijkertijd zijn eigen wedstrijd en kon hierdoor helaas niet bij de wedstrijd zijn. In de bespreking de belangrijkste dingen over de tegenstander nog een keer besproken. Het was een wedstrijd van aanhaken of afhakken na 2 eerdere onnodige verliespartijen. Wetende waar de kansen vandaag liggen, beginnen we aan de wedstrijd. Na een flitsende start waar we met 2-6 voor komen, een doelpuntloze fase om vervolgens met 5-6 de rust in te gaan. De 2e helft beloofde wat moois te worden! Het werd een spannende helft met heen en weer doelpunten met een eindstand van 12-12. Vooraf hadden we getekend voor dit punt, maar na afloop hadden we het gevoel dat er meer in had gezeten vandaag.

15.00 uur
Inmiddels weer aangekomen bij PKC ga ik even snel langs bij Sjaak, onder sommige misschien wel bekend als Sjakie tover. Vorige week een bal op mijn duim gehad en als bescherming even wat tape aan laten leggen zodat ik vanmiddag gewoon kan spelen. Om half 4 vertrekken we met PKC 3 richting Ridderkerk voor een belangrijke degradatiekraker. Wij moeten winnen om ons te kunnen handhaven in de Reserve Hoofdklasse.

17.00 uur
De wedstrijd gaat van start, en na uit de starblokken te schieten, komen we met 4-10 voor. Ook hier een moeilijke fase voor rust wat zorgde voor een ruststand van 14-14. Het was een keiharde wedstrijd waar het soms leek of de tegenstander niet wisten dat ze aan korfbal deden. Dit zorgde ervoor dat ik, na al gehavend gestart te zijn, halverwege de 2e helft het veld moest verlaten. Gelukkig hadden we een supersub die met zijn goals de wedstrijd naar ons toe trok. Het werd uiteindelijk 27-29: we zijn nog in de race om degradatie te ontlopen. Voorafgaand aan het seizoen wisten we dat het zwaar zou worden dit jaar. We zijn dus blij met elke overwinningen die we halen. Met het derde hebben we een pot, waar we na de wedstrijd altijd even een drankje van doen. Altijd een mooi moment om de wedstrijd met zijn allen even te na te bespreken en de plannen van de avond door te nemen. Deze keer was dat voor iedereen gelijk, want mijn feest stond voor de deur.

20.00 uur
Weer thuis aangekomen snel even alles klaargezet voor iedereen die eraan zou komen. Muziekje aan, vrienden om je heen, was het maar altijd zaterdagavond. Na wat mooie, maar vooral ook lekkere cadeaus is het feest tot in de vroeg uurtjes doorgegaan. Eenmaal in mijn bed gedoken kon ik terugkijken op een drukke, sportief mooie, maar vooral een gezellige zaterdag.

Comments are closed.