• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De zaterdag van Sandra de Visser en Jan Rietveld

Deze week beschijven Sandra de Visser en Jan Rietveld, coaches van het G-team, hoe hun zaterdag is verlopen. Naast wedstrijden van het G-team, staat de hele dag in het teken van leuke korfbalwedstrijden. Lees je mee?

7.30 uur de wekker

In Dordrecht is Sandra natuurlijk direct klaarwakker, topfit en springt uit haar bed. Lekker even een momentje voor zichzelf, met een bakkie koffie en de krant.

8.30 uur de wekker

In Papendrecht komt Jan een beetje moeilijk uit bed, want hij heeft vrijdag met zijn team PKC13 mee gedaan met ‘Fridaykorfbal for friends!’ En ook al begint de wedstrijd om 20.00uur, echt vroeg ben je dan dus niet thuis. Gezellig begin van het weekend.

Op het programma staan vandaag wedstrijden van het G-team van PKC. Sandra en Jan zijn vandaag de coaches. We gaan spelen met een 8-tal. Alle ploegen in de poule komen naar PKC, en spelen dan 2 wedstrijden.

9.15 uur aankomst bij PKC
Sandra en Jan worden, zoals iedereen, van harte welkom geheten door onze Piet.

9.30 uur -13.00 uur korfbal
PKC speelt de 1e wedstrijd om 10.05uur, dus afgesproken dat we om 9.30uur omgekleed aanwezig zijn.

We spelen onze eerste wedstrijd om 10.05uur “uit” tegen Dijkvogels. In deze wedstrijd begint onze aanval met Fiona, Tomas, Wessel en Pepijn erg goed. Er wordt goed samengespeeld en de kansen komen daardoor vanzelf. Echter, we hebben zoveel pech in de afronding. Helaas wordt er door deze aanval geen doelpunt gemaakt.
Dan onze tweede aanval met Diana, Jarno, Daan en Just. Ook zij hadden goed samenspel, er werd goed gelopen, maar ook helaas geen doelpunt.
We hebben wel twee doelpunten tegen gekregen, dus deze eerste wedstrijd afgesloten met een 2-0 verlies. Dijkvogels was een hele goede tegenstander en dan maar twee doelpunten doorlaten is ook heel goed.

Onze 2e wedstrijd is om 11.05 tegen Korbatjo. We beginnen met dezelfde opstelling.
Dezelfde aanval als in de eerste wedstrijd mag weer starten. En waar de doelpunten de eerste wedstijd uitbleven vielen ze nu wel. Er werd deze wedstrijd door de eerste aanval nog beter rondgespeeld. Fiona die wat last had van haar rug stond onder de korf ballen te vangen alsof ze al 10 jaar op korfbal zit. Ze deelt uit naar Thomas, Wessel en Pepijn, die deze keer wel de kansen afmaken en scoren.
Ook de tweede aanval scoort, super goed Diana en Just. Daan en Jarno, voor jullie super goed rondgespeeld en vrijgelopen. En zeker dat jullie ook allebei twee hele wedstrijden hebben gespeeld.

Conclusie, wedstrijd 2 werd gewonnen met 8-1. Wat ontzettend goed! We zijn trots op jullie.

Tussendoor komt Ronald (de man van Sandra), nog even gedag zeggen, die vertrekt met C2 richting VEO

12.00 uur (voetbal)
Het was de bedoeling dat Jan richting vv Drechtstreek zou gaan, om naar zijn zoon Lars gaan kijken bij Drechtstreek 4 – ASWH 4. Echter speelt Lars vandaag niet mee, dus gezien de weersomstandigheden maar even gelaten voor wat het is.

13.00 uur
Jan eet even iets thuis met Cindy, voordat Cindy straks naar PKC gaat voor een bardienst.
Sandra eet even bij PKC, want er staat straks nog een wedstrijd van Anouk op het programma. Ondertussen kijkt Sandra naar de B2 en een stukje van de A1 en bijkletsen met de moeders van B1

14.30 uur korfbal
Sandra vertrekt met B1 richting Capelle a/d IJssel voor de wedstrijd van dochter Anouk. Om 16.15 uur staat de wedstrijd KCC/SO natural B1- PKC/SWKgroep B1 op de planning. Deze wedstrijd kwam wat laat op gang, maar uiteindelijk gewonnen met 19-17. Super gedaan PKC/SWK Groep B1.

Na deze wedstrijd moet Sandra als een gek naar PKC om daar Anouk en Esmee af te zetten. Zij gaan met de bus mee naar het eerste in Bennekom.
Sandra gaat naar huis om daar snel wat te eten. Hierna staat er nog korfbalwedstrijd op het schema. Eentje waar we een oude bekende van PKC 2 gaan zien.

17.00 uur
Nadat Jan nog wat om het huis heeft gerommeld, komt Lars bij Drechtstreek vandaan en gaat samen met Jan aan de frituur. Beetje vroeg misschien, maar er staat nog een wedstrijd op het programma.

18.50 uur korfbal
Jan speelt nog mee in de uitwedstrijd van PKC/SWKGroep 10 bij Kinderdijk 6. Trouwens ook de gemiddelde leeftijd drastisch omhoog gehaald… Leuke partij tegen een sterker Kinderdijk. En… Het gezellige PKC10 zoekt nog naar heren!! Het einde van de wedstrijd is rond 20:00uur. Even snel douchen, en door naar PKC. Daar nog even een drankje gedaan en de livestream gezien van het eerste bij DVO.

20.00uur korfbal
Sandra vertrekt om 19:15 richting Deetos voor de Dordtse derby DeetosSnel tegen Sporting Delta. Deze wedstrijd werd gewonnen door DeetosSnel. En jawel, de oude bekende van PKC 2 is Marit Nieuwland en zij scoorde 5 keer. Top gespeeld Marit!
Hier nog even blijven hangen en om 22:30 weer richting PKC om Anouk op te halen.
Thuis aangekomen nog even wat gedronken en tv gekeken (jawel de stream van DVO1-PKC1)

Heerlijk, zo’n volle korfbal zaterdag.

Comments are closed.