• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Deel 2 van start

De returnwedstrijden zijn begonnen. In de eerste helft van de competitie heeft PKC/SWKGroep geen punt verspeeld. Vorige week zagen we dat de winst redelijk eenvoudig werd veiliggesteld. KZ/Hiltex is op dit moment een maatje groter dan de ploeg uit Bennekom dus valt er vanmiddag meer tegenstand te verwachten. KZ liep in de zaal maar net de play-off mis, terwijl DVO/Accountor de playdowns ternauwernood wist te ontlopen.

In het begin oogde de wedstrijd een beetje saai. Ik moet eerlijk zeggen dat dit met name kwam door het gebrek aan creativiteit in de aanval bij KZ. Bij de Papendrechters liep het wat soepeler en het scoren ging daar wat makkelijker, waardoor PKC aan de goede kant van de score bleef.

Laurens had nog steeds last van zijn enkel en bleef aan de kant. Danny verving hem en was vandaag goed voor zeer mooie acties en doelpunten, maar ook Richard kon de korf goed vinden.

Bij rust stond PKC met 12-9 voor. Ook in de tweede helft liet PKC zien dat ze niet van plan waren kadootjes uit te delen en met drie doelpunten op rij werd de voorsprong direct vergroot.

Natuurlijk creƫerde KZ ook wel kansen maar de zuiverheid in afronding was regelmatig niet aanwezig.

Een van de mooie momenten: Richard onderschept de bal in de verdediging onder de korf en gooit deze direct naar de achter de korf vrijstaande Nick Janssens die de bal er fraai in schiet.

Zo vallen er meer doelpunten deze middag die mee zouden kunnen dingen naar doelpunt van de week. Maar deze nominaties worden alleen in de zaal gehouden.

In de laatste minuten kwam er ineens een opleving aan beide kanten terwijl de wedstrijd allang gespeeld was. Maar er werd nu ineens fel gestreden om elke bal wat resulteerde in een aantal doelpunten. Olav sloot de wedstrijd af met een fraai afstandschot; 24-19. PKC houdt de ongeslagen status.

Nu volgen eerst twee uitwedstrijden in Bennekom en Sassenheim, waarna op 20 mei de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen KCC/SO Natural uit Capelle a/d IJssel zal plaatsvinden.

Peter Besemer