• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Een misstapje

Na twee wedstrijden buiten de deur mocht PKC/SWKGroep vandaag weer thuis aantreden. Deze keer tegen KCC/SO Natural uit Capelle a/d IJssel.
Voor PKC een wedstrijd om des keizers baard, want de voorsprong op nummer twee bedraagt voor deze wedstrijd al zes punten en met nog twee wedstrijden te gaan is onze trots niet meer te achterhalen.

Dat betekent thuisvoordeel voor de kruisfinale, maar tegen wie, dat wordt nog even afwachten.

Vanaf het begin nam PKC de voorsprong maar bij zeven stopte het bij PKC en kon KCC aanhaken. Op een gegeven moment lag de grensrechter ineens op de grond. Hij struikelde bij het achteruitlopen en dat zag er best hilarisch uit.

De 7-7 stand heeft vrij lang op het bord gestaan en het was KCC die als eerste de achtste scoorde. Daarna liep PKC tot de rust achter de feiten aan en met 8-10 werd de kleedkamer opgezocht.

Hoewel Zita direct na rust de 9-10 maakte was het KCC dat beter uit de kleedkamer kwam en uitliep naar 9-13 voordat Lara de thuisploeg naar de tien hielp

KCC was duidelijk scherper in de afronding en ook de rebound werd vaak door de Capellenaren gewonnen.
Drie doelpunten in tien minuten is feitelijk weinig voor een koploper. PKC bleef uiteindelijk wel meescoren maar ook de zwart met witte brigade deed dat ook en bleef steeds een paar doelpunten voor.
Waar Richard in de eerste helft goed was voor een aantal doelpunten was dat in de tweede helft Olav die veel kon aanleggen door reboundwerk van Richard.

Maar het was allemaal niet genoeg. KCC bleef veel effectiever korfballen, maar eerlijk gezegd lag er bij de ploeg uit Capelle ook meer uitdaging dan bij de Papendrechtse opponent.

In de laatste minuten kreeg Lara haar publiekswissel. KCC wint, verdiend, met 20-23 en pakt zo twee punten die niet meer van invloed zijn, want de degradant in deze poule was vorige week al bekend en de kruisfinale is voor hen onbereikbaar.

Na de wedstrijd werd afscheid genomen van Daan, Nick en Lara.

Peter Besemer