• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Een valse start

Allereerst wil ik even naar vrijdagavond. Ook een wedstrijd tussen PKC/SWKGroep en AKC Blauw-Wit, maar dan de reserves. De inzet was een plaats in de finale. Het was bloedstollend spannend. De wedstrijd eindigde gelijk 27-27, dus verlenging. De eerste goal was voor PKC maar Blauw-Wit scoorde direct terug. Daarna weer een doelpunt voor PKC. De bal gaat naar de Blauw-Wit aanval. De bal wordt onderschept, de armen gaan omhoog. PKC 2 speelt volgende week in de finale tegen KZ/Hiltex dat maar liefst 43 keer scoorde in hun halve finale tegen TOP/Quoratio 2.

Dan de zaterdag. Wanneer je een lange tijd ongeslagen bent, het hele seizoen alle wedstrijden wint, komt daar een keer een ommekeer in. Helaas kwam dit nu op een bijzonder ongelegen moment. Dit jaar was de wedstrijdvolgorde omgedraaid. Niet zoals voorgaande jaren uit, thuis, thuis maar nu weer thuis, uit, thuis zoals het ook ooit begon in de Korfbal League.
Het was superdruk in de PKC hal waar ook Ziggo Sport een live verslag van deze wedstrijd uitzond. Ging het in de eerste paar minuten nog gelijk op, daarna nam Blauw-Wit afstand en schoot scherper dan ooit. PKC volgde wel, maar tijdens de meeste vakwissels was het verschil vier punten in het voordeel van de bezoekers. De aanval van PKC is normaliter een geoliede machine, die wel eens even stokt, maar meestal wel goed is voor een doelpuntenregen. Wat er met de olie was weet ik niet maar die doelpunten vielen maar niet. Spelers die elke wedstrijd goed zijn voor veel doelpunten scoorden nu niet of nauwelijks en Blauw-Wit was erg gretig, zowel het schot- als het aanvalspercentage van de Amsterdammers was beter. Ondertussen bleven de ballen aan PKC zijde maar uit de korf stuiteren. De ruststand was 10-14, nog niks aan het handje zou je zeggen.

In de rust werd druk gespeculeerd over dit onverwachte wedstrijdbeeld, maar de meeste thuissupporters hadden goede hoop dat het tij nog wel zou keren.
De kersverse landskampioen PKC C1 werd tijdens de pauze op de middenstip gehuldigd door voorzitter Bertjan.

Het tij keerde echter niet, ook niet in de tweede helft. Het publiek ging massaal achter de club staan en vele kelen werden schor geschreeuwd.
Een paar keer werd de achterstand zes punten maar werd toch weer teruggebracht, enkele keren zelfs naar twee verschil, maar kleiner werd het nooit.
Tegen het einde van de wedstrijd werd het verschrikkelijke scenario steeds meer zichtbaar, maar de spelers bleven knokken. Aan inzet ontbrak het echt geen moment.
Heel vaak werden de beslissingen van scheidsrechter v/d Terp niet begrepen en zelfs de altijd zo stoïcijnse Johannis maakte zich zo kwaad dat hij de bal via de grond meters de lucht in slingerde.
Uiteindelijk klonk de zoemer bij een stand van 23-27. Geen beste start van de playoffs. Nu is het zaak de koppies weer fris te maken en vrijdag 31 maart in Amsterdam de punten mee terug naar huis te nemen zodat er nog een derde wedstrijd op 4 april nodig zal zijn.

Later op de avond bleek, in Nijeveen, onze A1 te sterk voor DOS’46 met een eindstand van 18-26 namen onze junioren revanche op vorige week en dwingen zo een derde wedstrijd af.

Peter Besemer