• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

In Memoriam: Arie Ruitenberg

Arie Ruitenberg
10 oktober 1931 – 14 december 2017

Afgelopen donderdagavond bereikte ons het droevige nieuws, dat Arie Ruitenberg op 86 jarige leeftijd is overleden. Arie was net een paar dagen uit het ziekenhuis, maar eenmaal thuis ging het toch weer slechter en heeft hij de strijd moeten opgeven.

Natuurlijk is 86 jaar een respectabele leeftijd, maar we zijn toch allemaal geraakt door het overlijden van deze PKC-icoon. Erelid sinds 2007, 60 jaar lid, maar bovenal is Arie vriend van de club. Ik schrijf bewust “is” want dat houden we gewoon in stand.

Als ik aan Arie denk dan denk ik vooral aan de man op het trainingsveld. Donkerblauw-groen trainingspak, bril op de neus, door weer en wind. Tot op hoge leeftijd deed hij zelf nog de oefenstof voor aan de spelers. Vele generaties zijn door Arie getraind. Wat meest in het oog springt, is zijn tijd als trainer van de selectie. In 1966-1967 was Arie zelf hoofdtrainer, maar ook tijdens de periode aan de zijde van Anton Mulders was hij mede verantwoordelijk voor grote successen. Later heeft Arie de recreanten onder zijn hoede genomen. Een lange periode was hij trouw iedere week de oefenmeester. Een leven lang korfbal, een leven lang PKC, daar komt het eigenlijk op neer.

De laatste jaren werd Arie ouder en zagen we hem wat minder, maar op gezette tijden was het dan ook een feestje als we Arie met Nel aan zijn zijde mochten begroeten, dat laatste zal helaas niet meer gebeuren. Wat zaterdag wel gebeurde was een indrukwekkende minuut stilte, de spelers in een grote cirkel rondom de middenstip, ieder met zijn eigen gedachten. Een eerbetoon op de plek waar Arie zo graag zelf te vinden was: op het korfbalveld tussen de spelers.

Arie, bedankt namens alle PKC’ers.
Nel, Lilian, Bram, heel veel sterkte toegewenst.

Bertjan Scheepbouwer, Voorzitter PKC/SWKGroep

Comments are closed.