• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Langs de lijnen van PKC: E categorie

Deze week in langs de lijn de E categorie. De trainers nemen jullie mee terug naar de laatste gespeelde competitie wedstrijd (Vanwege de vakantie was dit niet voor elke ploeg dezelfde zaterdag).

PKC/SWKGroep E1
PKC E1 nam het op tegen ACKC E1. Een lastige tegenstander met een aantal hele goede spelers. De uitwedstrijd was verloren met 15-13. Afgesproken werd om er een goede en leuke wedstrijd van te maken met veel inzet. Na een matig begin waarin een achterstand van 1-3 werd rechtgetrokken, ging het samenspel steeds beter en werden er mooie doelpunten gemaakt. Ook werd er goed verdedigd. Uiteindelijk stond er een verdiende 20-7 eindstand op het scorebord. Klasse gedaan!

PKC/SWKGroep E2
De E2 had een belangrijke wedstrijd tegen Sporting Delta E1. Uit werd er van ze verloren en de winnaar zou op een 2e plek komen. Van 3-6 achterstand, naar 10-8 winst. Met zijn allen ervoor gevochten. Het motto luidt: 40 minuten lang, 200%.

PKC/SWKGroep E3
De dames van E3 moesten hun wedstrijd tegen de nummer 6, Vitesse. Een leuke maar ook wat lastige wedstrijd. Vorige keer tegen Vitesse was het 6-2 voor Vitesse en de dames wilde graag winnen. Deze wedstrijd hebben de dames er alles aan gedaan maar helaas was Vitesse een maatje te groot en de eindstand was 3-12. E3 baalden maar ze worden sterker en beter dus volgende keer gaat het zeker lukken! Ondanks dat er nog geen wedstrijd gewonnen is blijven de dames goedgehumeurd, fanatiek. Wij zijn trots op de dames.

PKC/SWKGroep E4​
Afgelopen zaterdag speelde de E4 tegen Merwede E3 in Sliedrecht. Na een goeie start op voorsprong, maar Merwede kwam snel weer terug waardoor het een heel spannende wedstrijd werd! Na heel veel strijd en inzet is het gelijkspel geworden! 6-6

PKC/SWKGroep E5
Het is weer zaterdag, dus tijd voor een wedstrijd! De E5 moet spelen tegen Nexus. Vorige week hadden we 28-0 gewonnen dus iedereen was weer hartstikke enthousiast om een wedstrijd te gaan spelen. Het doel was om 30 doelpunten te maken. We hebben de 30 doelpunten niet gehaald, maar natuurlijk zijn we heel blij met een 28-1 dikke winst. En wat is het toch leuk om te zien dat zelfs bij het 28ste doelpunt iedereen nog steeds dolblij is dat er is gescoord!

PKC/SWKGroep E6
De tegenstander van afgelopen wedstrijd was Nio E3 uit Rotterdam. Het was een heel erg spannende wedstrijd. In het begin liep Nio heel erg op ons vooruit. Later hebben we ons herpakt en is het een welverdiend gelijkspel geworden.

PKC/SWKGroep E7
Het is weer een vroege zaterdag voor mij en Larissa, we komen aan bij PKC en vragen aan Piet welke zaal de E7 moet spelen. We komen aan in hal 2, halen de ballen uit het ballen hok en wachten de kinderen op. De kinderen kleden zich om en beginnen met inschieten. De kinderen gaan warmlopen en daarna bespreken we de wedstrijd. We bespreken waar we op gaan letten en wat we in de training hebben geoefend. De wedstrijd gaat van start en de kinderen hebben er zin in. Elke
10 minuten roepen we het team bijeen om de wedstrijd door te bespreken. We sluiten de wedstrijd af met strafworpen en nog even de wedstrijd nabespreken. We geven alle kinderen een welverdiende high five.​

PKC/SWKGroep E8
Bij uitwedstrijden beginnen in de PKC kantine met een bak koffie, waar de kinderen verzamelen met hun meest trouwe supporter. De kinderen doen zo vroeg in de ochtend al hun warming-up door tikkertje te doen e.d. (het lijkt wel of we dat terug zien in de wedstrijd 😉). Daarna is het tijd om (op het laatste moment) te vertrekken en elkaar na 100 meter al kwijt te raken. We zorgen dat we 10 minuten voor aanvang zijn omgekleed, waarna enkele kinderen weer verder gaan met hun tik-spel, terwijl de andere lekker relaxed blijft en zich niet al te druk maakt. 5 minuten voor aanvang gaan we inschieten en bespreken we nog waar we op hebben getraind en wat we proberen uit te voeren in de wedstrijd. Door de enorme inzet en doorzettingsvermogen hebben we toch al wat punten weten te behalen, ondanks dat onze tegenstanders toch wel erg goed zijn. Kortom het is een groep waarvan je van te voren niet weet wat je kan verwachten. In het half jaar dat we nu bezig zijn, zijn we toch al een stuk beter geworden dan aan het begin van het seizoen. Nog 1 wedstrijdje in de zaal en dan gaan we ons opmaken voor het 2de veldseizoen. Ik ben stuk voor stuk trots op de spelers van E8, ondanks dat ik wel eens moet mopperen!! Tevens ook mijn dank voor de 2 (hulp) trainers Hans en Jaco, jullie maken het mij wel een stuk makkelijker tijdens de training. TOP!!

PKC/SWKGroep E9
Zaterdag ochtend om 10.00 vertrekken we naar KCR in Ridderkerk. Om 11.00 begint de wedstrijd we komen 2-0 achter. Als coaches vinden wij dit jammer. Dan is er een minuut rust en we proberen de kinderen wat te motiveren en dat lukt. In de rust staat het 4-2, we dachten dat we het nog wel zou kunnen om te winnen we hadden alle vertrouwen erin. De eindstand werd 9-3. Als coaches vonden wij dit jammer maar we hebben dingen gezien wat we op de training kunnen oefenen. De kids hebben in ieder geval weer hun best gedaan op naar de volgende wedstrijd.

PKC/SWKGroep E10
Om 9:00 moest de E10 thuis tegen KCR E8.
Ze hadden nog nooit tegen deze tegenstanders gespeeld, dat maakte het extra spannend en leuk. De wedstrijd verliep goed, het was een leuke wedstrijd en iedereen werkte goed samen. Ook verdedigde ze erg goed. Door het snelle overgooien en het goede teamwork heeft bijna iedereen kunnen scoren. Er hing een hele leuke sfeer op het veld, ze hadden het erg naar hun zin en dat is natuurlijk het belangrijkste van allemaal. Uiteindelijk hadden ze een mooie einduitslag van 10-2.

PKC/SWKGroep E11
Na een lastig begin is het ons gelukt om 4 punten te halen in de competitie en wat is de groei zowel individueel als in teamverband duidelijk zichtbaar! Wat is dit leuk voor onze trouwe supporters maar ook voor ons als coaches. Maar natuurlijk vooral voor de kinderen zelf!!

Comments are closed.