• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Nieuwe hoofdtrainer bekend

Daniël Hulzebosch is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van PKC/SWKGroep. De voormalig speler en coach van DOS’46 uit Nijeveen wordt de opvolger van Detlef Elewaut die na afloop van het huidige seizoen vertrekt uit Papendrecht. PKC en Hulzebosch hebben overeenstemming bereikt over een verbintenis met de intentie van 3 jaar. Beide partijen zijn nog in overleg over het invullen van het overige deel van de trainersstaf en doen hierover op korte termijn nadere mededelingen.

Hulzebosch: “Voor mij is het enorme eer om gevraagd te worden voor deze klus. Dat uitgerekend de club waar ik naast DOS’46 het meest bewondering voor heb en al heel mijn korfballeven een speciale band mee heb mij vraagt om aan te treden als hoofdtrainer maakt mij trots. Ik ben het bestuur en de selectie van PKC/SWKGroep dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld. Het is goed voor de club dat er nu duidelijkheid is richting volgend seizoen. De spelers en huidige staf kunnen nu zonder verdere onrust toewerken naar de afsluiting van dit prachtige seizoen.”

Scheepbouwer (voorzitter): “Namens het technische hart van PKC/SWKGroep wil ik graag mijn volle tevredenheid uitspreken over de uitkomst van dit proces. Wij zijn ervan overtuigd dat Daniël klaar is voor deze stap en onze spelersgroep kan leiden in hun eigen weg naar succes. De goede gesprekken die we in de afgelopen periode hebben gevoerd hebben dat gevoel steeds meer versterkt. In Daniël hebben we niet alleen een bevlogen en deskundige trainer gevonden, maar eveneens iemand die naadloos past binnen de cultuur van onze club en deze zelfs kan bewaken. Het is niet toevallig dat DOS’46 en PKC/SWKGroep al jaren verbroederd zijn met elkaar.”

Daniël Hulzebosch is 43 jaar en is geboren in Nijeveen. Daniël is lange tijd verbonden geweest aan DOS’46, als speler én tot twee maal toe als trainer. Daarnaast was Hulzebosch succesvol trainer bij onder meer: Juventa en KVZ. In de eerste periode van zijn trainerschap bij DOS’46 won Hulzebosch de Ahoy finale en de Europacup. In zijn tweede periode stond hij voor een heel andere uitdaging; de club weer op het hoogste niveau krijgen. Onder zijn leiding slaagde DOS’46 erin om toe te treden tot de Korfbal League.

Fotograaf: Herry Borrink

Comments are closed.