• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

PKC/SWKGroep wint van Fortuna/Delta Logistiek

De hal bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft binnenlopend zagen we het laatste kwartier van Fortuna 2 tegen PKC/SWKGroep 2.
De marge van 2 die toen op het bord stond, werd beetje bij beetje kleiner en een gemiste strafworp hielp niet om de voorsprong vast te houden.
Nadat Fortuna langszij kwam bleek PKC toch over meer veerkracht te bezitten en schoot toch weer de voorsprong op het bord.
De eindstand werd bereikt met 26-28 en leverde twee punten op voor de reserves van PKC.

Met veel flitsend lichtvertoon en oorverdovend geluid uit de speakers werden de beide ploegen voorgesteld voor de hoofdact van vanavond.
Het was niet druk in het vak van de uitsupporters, maar gezellig des te meer.
PKC schoot prima uit de startblokken, de eerste drie doelpunten waren steeds de eerste schotpoging van achtereenvolgens Nadhie, Olav en Maaike.
Een 100% score dus. Fortuna kon eventjes bijblijven maar langzaam maar zeker liepen onze toppers toch uit en had Fortuna het nakijken.
Je zou maar speler zijn en telkens als je denkt de bal te hebben, komt er een in groen-wit verpakte gedaante, luisterend naar de naam Olav voorbij zeilen, die de bal net voor je neus wegkaapt.
Laurens had er bij rust al 6 inliggen en de stand 8-15 vertelde genoeg over het krachtsverschil.
In de tweede helft denderde de groenwitte trein door, tot frustratie van sommige onfortuinlijke Fortunezen.
De vloer was niet echt stroef want het was wel even schrikken toen eerst Nadhie en later ook Richard naar de grond gingen. Gelukkig konden ze beiden weer verder, maar veiligheidshalve werd Richard er toch uitgehaald.
Thom v/d Rhee mocht zijn debuut maken in deze editie van de Korfbal League.
De wedstrijd was toen allang geen wedstrijd meer en zowaar scoorde de ploeg uit Delft een aantal keer achter elkaar zodat de voorsprong van 10 doelpunten toch nog wat slonk.
De eindstand werd uiteindelijk 22-28. Met 9 doelpunten was Laurens de grootaandeelhouder.
Bij het verlaten van de hal hoorde ik een Delftse supporter tegen zijn makker verzuchten; We hebben vandaag korfballes gehad. Tja.

Tekst en foto: Peter Besemer