• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

PKC/SWKGroep wint van LDODK/Rinsma Fashion

Zelfs aan het prille begin van deze Korfbal League was het al een aansprekend affiche: PKC/SWKGroep – LDODK/Rinsma Fashion. Het werd uiteindelijk voor de groenwitten een heuse Houdini act.
Bijna werd al in de tweede wedstrijd puntverlies geleden in de wedstrijd voor die de Friezen prima begon.
Erg zuiver werd er niet geschoten waardoor de ploeg uit het noorden brutaal de voorsprong nam.
Echter zoals het PKC betaamt werd die voorsprong nooit groot en ruim voor rust pakten de Papendrechters een duidelijke voorsprong.
Doordat het scoren moeizaam bleef gaan, waarschijnlijk door de verdedigende druk van de groengele brigade, slonk de voorsprong zienderogen en werd slechts met één punt voorsprong de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was niet veel beter en de ploeg uit Gorredijk pakte wederom de voorsprong. PKC kon ternauwernood bijblijven, maar moest met lede ogen toezien dat het verschil zelfs tot drie punten opliep.
Er werd inmiddels druk gewisseld, Carmen loste Mabel af in de de verdediging en Laurens en Richard werden weer koningskoppel, net als in de nationale selectie tijdens het afgelopen EK.
Tot het einde bleef de spanning om te snijden, maar in de laatste minuut was het de ingevallen Danny den Dunnen die toch de voorsprong verzorgde door een puntgaaf schot van afstand, 20-19.

De overwinning was misschien niet geheel verdiend, maar toch bleven de punten in Papendrecht waar het muntje zomaar de andere kant op had kunnen vallen.

De volgende wedstrijd is alweer aanstaande woensdag tegen promovendus DSC in Eindhoven.
Door deze doordeweekse wedstrijd mag PKC volgende week zaterdag weer thuis aantreden, deze keer tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.