• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Richard Kunst stopt met oranje

Vandaag maakte Richard Kunst bekend zich vanaf 1 januari 2018 niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands Team. Een opvallende keuze van de 24-jarige international. Of toch niet?

Fotograaf: Ruud Binnekamp

Kunst debuteerde in 2011 op 17-jarige leeftijd in het grote Oranje. Onder toenmalig bondscoach Jan Sjouke van den Bosch speelde hij zijn eerste officiële interland tegen Portugal tijdens een trainingsstage. “Ik heb met het Nederlands Team de afgelopen zes jaar alles gewonnen wat er te winnen valt”, aldus Kunst. Maar in plaats van de prijzenkast verder aanvullen, kiest hij nu dus voor een carrière buiten de sport. “Topsport is nauwelijks te combineren met een maatschappelijke carrière. Soms moet je keuzes maken en voor mij was dit het moment.”

“Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd bij Oranje. Ik heb heel de wereld over gereisd en kon fulltime met de sport bezig zijn. Daar droom je als kleine jongen van. Mijn hoogtepunt? Dat was absoluut mijn eerste grote toernooi: de World Games in Cali, Colombia. Een prachtig event in een prachtig land. Daar behaalde ik mijn eerste grote prijs, dus dat speelt natuurlijk ook mee.”

“Ik verdwijn niet helemaal uit beeld. Met PKC/SWKGroep zie ik nog voldoende uitdaging dus daar stoppen is absoluut niet aan de orde. Ik wil met de club graag een stabiele topclub blijven én nog minimaal een aantal landstitels aan mijn palmares toevoegen.”

Tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam kunnen we Richard voor het laatst in Oranje zien schitteren. “Dat zal absoluut een bijzonder toernooi worden. De sport is de afgelopen jaren zo’n groot onderdeel van mijn leven geweest. Ik weet niet of ik er echt anders naartoe zal leven, maar ik sluit daar wel degelijk een mooie tijd af. Maar het is prima zo. Tijd voor een volgende stap!”