Sponsoring

PKC/SWKGroep en haar ondernemersclub

PKC/SWKGroep is de grootste korfbalvereniging in Nederland en daarmee van de hele wereld. Het is een grote dynamische vereniging met een belangrijke sociale functie in de regio. Een regio, waar de korfbalsport door zeer vele enthousiastelingen van alle leeftijden wordt beoefend. Korfbal is, voor zover bekend, de enige gemengde teamsport in de wereld en is om die reden één van de modernste sporten. Omdat ouders elkaar vaak op het korfbalveld hebben ontmoet, wordt het korfballen de kinderen met de paplepel ingegoten. En zo is een sport ontstaan met een enorm familiekarakter. Er bestaat hierdoor iets, wat je korfbalsfeer mag noemen, heel moeilijk te definiëren, maar onmiskenbaar.

 

Maar korfbal is ook topsport!
Een snelle sport, waar menig outsider, die voor het eerst een wedstrijd ziet, verbaasd over is.

 

PKC/SWKGroep is ambitieus.

Het hoogtepunt in elk korfbaljaar is de zaalfinale in de Ziggo Dome te Amsterdam. Met grote regelmaat is PKC/SWKGroep titelkandidaat. In 2013 en 2014 werd PKC/SWKGroep na een aantal jaar zelfs weer Kampioen van Nederland. Deze lijn hoopt PKC/SWKGroep door te zetten. Naast de prestaties van het vlaggenschip, blijven ook de resultaten bij de jeugd niet uit. De junioren hebben vanaf 2010 onafgebroken in de zaalfinale gestaan, drie keer ging de beker mee naar Papendrecht. Ook de jongere leeftijdscategorieën draaien mee op het hoogste niveau. Ieder jaar zijn er wel een aantal jeugdselectieploegen te vinden op een Nederlands Kampioenschap, zowel in de zaal als op het veld.

Om de ambities op sportief gebied waar te kunnen maken, wordt er en duidelijke lange termijn visie gevraagd, een goede organisatie, een goede accommodatie, een goed gevuld jeugdbeleid en een open oog voor de rol, die op korfbalgebied en op maatschappelijk gebied regionaal wordt vervuld, hetgeen van een korfbalvereniging van deze omvang ook verwacht mag worden.

Zonder sponsoring is het niet mogelijk om al deze ambities waar te maken.

PKC/SWKGroep werkt samen met de hoofdsponsors SWKGroep en een aantal subsponsors, die bijvoorbeeld één of meer selectieteams geadopteerd hebben. Zo sponsort Bouwpastoor sinds 2012 de juniorenselectie, en staat diezelfde juniorenselectie in het teken van Spieren voor Spieren. Via allerlei wegen wordt geprobeerd om de gezonde spieren van deze talenten in te zetten voor de zieke spieren van anderen. Ook dat hoort bij PKC/SWKGroep.

Om de rol die PKC/SWKGroep zichzelf heeft toegeëigend nog beter te kunnen spelen en om de basis voor sponsoring te kunnen verbreden, werd in het najaar van 1993 een Ondernemersclub opgericht. Destijds een noviteit, zeker in de korfbalwereld, maar nu niet meer weg te denken uit de vereniging. Deze club is snel gegroeid, tot ruim 70 leden uit diverse sectoren van het bedrijfsleven. Daarmee is de Ondernemersclub een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven van PKC/SWKGroep geworden!

Ondernemersclub PKC