• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

De tweede titel van dit seizoen is binnen

Het zal niet altijd makkelijk zijn om in de schaduw te spelen. De schaduw van een team wat in de top van de wereld acteert en dat nog bijzonder goed doet ook. Maar er is ook trots. Trots om in het reserveteam te spelen van deze toppers. Want dan ben je zelf ook een topper.

Dit gaat natuurlijk over PKC/SWKGroep 2. Mannen en vrouwen die er ook elke week voor moeten knokken. Die ook invallen in PKC 1 als het nodig is. Er dus altijd zijn.

Juist die mensen mochten aantreden op het finale podium. Niet in de Ziggo Dome maar ‘gewoon’ in de sporthal van Fortuna/Delta Logistiek in Delft.
Tegenstander was KZ/Hiltex 2, die een fenominale competitie achter de rug hadden en stijf bovenaan eindigden. die hun suprematie vorige week in de halve finale nog eens bevestigden door liefst 43 maal te scoren.

Maar van angst was geen sprake bij onze gouden reserves. Integendeel, vanaf het begin was er passie en strijd en vooral doelpunten. die vielen als rijpe appelen voor PKC maar niet voor KZ, dus de voorsprong was al snel een feit. De ruststand van 15-8 in het voordeel van de ploeg uit Papendrecht zegt genoeg.
Natuurlijk waren er veel supporters meegereisd. Welja die derde wedstrijd kan er ook nog wel bij. Eerst vrijdag de korfbalreclame in Amsterdam, dan zaterdagmiddag de vechtlust bij PKC A1 en dan zaterdagavond nog afreizen naar Delft. Het kan allemaal bij PKC.

Over de wedstrijd kan ik alleen maar zeggen dat er van spanning geen sprake was. Saai was het overigens geen moment. De ene actie was nog fraaier dan de andere en de doelpunten daalden als regen neer in de hal.

Trots als een pauw mocht Corné Troost de beker in ontvangst nemen en voor de derde keer dit weekend was het feest op de vloer, groenwit feest dan wel te verstaan. Na de NK titel van PKC C1, dus weer een titel in de wacht gesleept.

PKC 2 van harte gefelicteerd met dit resultaat, loon naar werken, dik verdiend.

Peter Besemer