• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Wedstrijdverslag KZ/Hiltex – PKC/SWKGroep

PKC wint dankzij doelpunt Kunst in slotseconden

PKC/SWKGroep heeft de allereerste wedstrijd van de Korfbal League 2017/2018 met hangen en wurgen weten te winnen. Uit bij KZ/Hiltex werd het een boeiend gevecht, dat zeker niet goed, maar wel heel erg spannend was. Bij rust had het er nog alle schijn van dat het voor PKC een valse start zou worden (14-8), maar in de tweede helft was de ploeg van coach Detlef Elewaut de bovenliggende partij. En dankzij een raak afstandsschot van Richard op slechts 2 seconden van het eindsignaal, gingen de punten tóch mee naar Papendrecht: 19-20.

PKC speelde uiteraard zonder Mabel, die deze week bekendmaakte het hele seizoen om de mooist denkbare reden te moeten missen: ze verwacht haar eerste kindje. Olav herstelt nog van zijn kaakoperatie en was er zodoende ook nog niet bij. Johannis was in de afgelopen week ziek en startte op de bank, waardoor Arjen zijn debuut maakte in de Korfbal League, evenals Anita.

Vanaf het begin liep het moeizaam bij PKC, maar omdat KZ ook niet lekker uit de startblokken kwam, hadden de Papendrechters aanvankelijk wel het initiatief. Dit leidde tot een 1-3 voorsprong na 8 minuten. KZ kwam echter langszij en toen de doelpuntenproductie van PKC bij 5-6 stokte, kwam de thuisploeg op toeren en werd het in no-time 10-6. PKC moest in de achtervolging, maar dat lukte nauwelijks. In het eerste kwartier werden er nog wel veel kansen gecreëerd, maar naarmate de eerste helft vorderde, pakte KZ steeds meer rebounds en werden de aanvallen van PKC steeds korter. Uiteindelijke scoorde PKC – met Johannis inmiddels in de ploeg voor Danny – in de laatste 10 minuten voor rust slechts twee keer, waardoor de 14-8 voorsprong van KZ bij rust volkomen verdiend was.

In de tweede helft keerde Danny terug en moest Arjen – die met name in de beginfase wel goed speelde en ook twee keer scoorde – plaatsmaken voor Johannis. PKC oogde na rust een stuk feller en aan de hand van Richard, die na rust vijf keer scoorde, werd de kloof met KZ snel gedicht. Dit kwam niet alleen doordat de doelpunten nu wél vielen, maar ook doordat KZ verdedigend aan de ketting werd gelegd en nauwelijks nog tot scoren kwam. Al na 6 minuten was het gaatje nog slechts twee treffers (15-13) en halverwege de tweede helft schoot Richard de gelijkmaker op het scorebord (16-16).

PKC leek door te drukken, want Danny en Anita (haar eerste treffer in de Korfbal League) zorgden voor een voorsprong van twee doelpunten. Maar KZ wist zich toch nog een keer terug te knokken. Invaller Stijn Hoekstra tekende voor de aansluitingstreffer (17-18) en 2 minuten voor tijd kon KZ bij 18-19 via een strafworp op gelijke hoogte komen. Jordi Pasma miste echter, waarna PKC niet wist te profiteren en KZ 25 seconden voor tijd via Alwin Out tóch nog op gelijke hoogte kwam. De laatste aanval was voor PKC en wie anders dan Richard loste 2 seconden voor tijd het winnende schot. 19-20 en dus tóch nog twee punten voor PKC.

Komende zaterdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen landskampioen TOP/Solar Compleet, dat in de openingswedstrijd met 28-25 te sterk was voor Blauw-Wit.

Comments are closed.