• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Wedstrijdverslag PKC/SWKGroep – Avanti Flexcom

PKC in fysieke wedstrijd ook langs Avanti

PKC/SWKGroep heeft ook de zesde wedstrijd in de Korfbal League gewonnen. In de eigen PKC-hal was de koploper met 41-22 te sterk voor de nummer laatst Avanti, dat niet naar Papendrecht was gekomen om zich te laten afslachten en strijdend ten onder ging. De 41 treffers van PKC betekenden voor de thuisploeg een record, want nooit eerder scoorde PKC zo vaak in één Korfbal Leaguewedstrijd.

Bij PKC ontbrak Maaike wegens een blessure, zodat Zita evenals de afgelopen weken in de basis stond. Johannis keerde terug in de basisopstelling, wat ten koste ging van Danny, die in de tweede helft wel inviel.

Vooraf kondigde PKC-coach Detlef Elewaut aan dat zijn ploeg aanvallend in een hoog tempo zou spelen, wat ook gebeurde. Maar verdedigend gaf PKC in de beginfase te veel ruimte weg, waardoor Avanti lang kon bijblijven. Wel stond de thuisploeg voortdurend aan de goede kant van de score: na de 3-2 van Nadhie kwam Avanti nooit meer langszij. Wel schoten de gasten in de eerste tien minuten met scherp en de 9-8 tussenstand was dan ook een terechte weergave van de krachtsverhoudingen. Daarna gaf PKC steeds meer verdedigende druk, waardoor Avanti moeilijker tot scoren kwam, ook omdat de ploeg veel te weinig rebounds pakte. Door treffers van Nadhie, Johannis, Richard en Laurens sloeg PKC een gat (13-8), waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Maar Avanti bleef knokken en omdat PKC daarin meeging, werd het vooral in de eerste helft een fysieke en soms ook zeer onvriendelijke wedstrijd. Scheidsrechter Danny Gerritsen moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd niet te laten ontsporen en trok in korte tijd twee keer een gele kaart. De eerste was voor Avanti’s Stefan Hogervorst nadat hij Laurens een beuk gaf en de tweede was voor Johannis wegens doorslaan. Intussen ging PKC wel onverstoorbaar verder met doelpunten maken. Na een tussenstand van 21-12 scoorde Avanti in korte tijd drie keer, waarna beide ploegen bij 21-15 de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft bleek al snel dat het fysieke spel van Avanti veel kracht had gekost. De ploeg uit Pijnacker kwam er aanvallend niet meer aan te pas en ook verdedigend konden de gasten het niet meer belopen. PKC maakte er een schiettent van en ging als zo vaak op jacht naar de 40 treffers, en voor de allereerste keer met succes. Richard kreeg de eer om met zijn negende treffer de 40-20 te maken. Ook Laurens scoorde nog een keer, waarna Avanti met twee treffers de eindstand op 41-22 bepaalde. Behalve Richard maakte ook Nadhie er negen, gevolgd door Laurens met acht treffers.

Goed nieuws is er eindelijk ook over PKC/SWKGroep 2. Voor het eerst in dit seizoen van de Reserve Korfbal League wist de ploeg te winnen. En het werd ook meteen een ruime overwinning, want Avanti/Flexcom 2 werd met 40-19 verslagen. Een welkome opsteker voor het tweede, dat nu op de achtste plaats staat.

Auteur: Jacco van den Boogaart

Fotograaf: Fleur Hoogendoorn