• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Wedstrijdverslag TOP/Solar Compleet – PKC/SWKGroep

Gehavend PKC niet opgewassen tegen landskampioen TOP

PKC/SWKGroep heeft in de Korfbal League de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Sassenheim was regerend landskampioen TOP met 25-23 te sterk voor de gehavende ploeg van coach Detlef Elewaut, die drie basisspelers miste. Ondanks deze verliesbeurt blijft PKC wel koploper.

PKC miste Laurens, Suzanne Struik en Nadhie wegens blessures en ziekte, zodat Johannis, Zita en Suzanne Sijstermans in de basis begonnen. TOP trad wel op volle sterkte aan, zodat PKC aan een hels karwei begon. Maaike kreeg de ondankbare taak om Celeste Split te verdedigen, wat ze prima deed, al kon ze niet voorkomen dat Split zeven keer scoorde. En in hetzelfde vak kwam ook Nick Pikaar tot zeven treffers. In het andere vak had PKC het verdedigend echter uitstekend voor elkaar. Olav moest Mick Snel aan de ketting leggen en deed dat naar behoren, want Snel wist slechts twee keer de korf te vinden. En ook Barbara Brouwer kwam namens TOP nauwelijks in het stuk voor, zodat het aanvallende geweld in dat vak vooral van Jet Hendriks (vijf doelpunten) moest komen. Dankzij de sterke verdediging in het vak van Olav, bleef PKC heel lang in de wedstrijd, maar aanvallend was de afwezigheid van Laurens, Nadhie en Suzanne Struik wel voelbaar. Het aanvalsgeweld moest vooral van Richard en Johannis komen, die samen 16 van de 23 Papendrechtse treffers maakten. En zij stonden ook nog het grootste deel van de wedstrijd in hetzelfde vak. Nadat Richard halverwege de tweede helft naar het vak van Olav verhuisde, werden de doelpunten beter over de beide vakken verdeeld. Maar PKC kon de terechte nederlaag desondanks niet meer afwenden.

Toch had PKC in de eerste helft lange tijd een licht overwicht. Nadat een 2-0 achterstand was gerepareerd door twee doelpunten van Johannis, stond PKC steeds op voorsprong en even sloegen de Papendrechters zelfs een gaatje van drie treffers (4-7). Maar TOP haakte aan en boog een 9-10 achterstand om in een 12-10 voorsprong bij rust. Na rust zetten Richard, Johannis en Olav PKC toch weer op voorsprong (12-13), maar dat zou de laatste keer zijn. TOP nam het initiatief en liep vanaf 16-15 met vier treffers op rij in één keer uit naar 20-15. Maar met de vechtlust van PKC was helemaal niks mis en toen Richard de achterstand met twee fraaie afstandsschoten verkleinde tot 22-20, gloorde er weer hoop. Maar dankzij Daniel Harmzen en Jet Hendriks liep TOP toch weer uit naar 24-20 en na de 25-21 van Barbara Brouwer (haar enige doelpunt) was de wedstrijd beslist. De fraaie ‘buzzerbeater’ van Danny bepaalde de eindstand op 25-23. TOP vierde feest en PKC moest berusten in de eerste nederlaag van het seizoen. Maar verliezen van de regerend landskampioen is geen schande, zeker niet als je drie erkende schutters mist. Komende zaterdag speelt PKC in de eigen hal tegen KCC/SO natural.

Comments are closed.