• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

• Single News

Winst op DSC in doordeweekse wedstrijd

Net als voorgaande jaren zijn er nu ook doordeweekse wedstrijden in de Korfbal League. PKC/SWKGroep treft daar dit jaar promovendus DSC uit Eindhoven. Vandaag, woensdag 30 november, was de wedstrijd in Eindhoven. Een behoorlijke reis dus.

PKC begon lekker met 2 doelpunten van Olav.img_1253   DSC trok de stand daarna direct gelijk.
Daarna liep PKC langzaam maar zeker verder uit. DSC had veel korte aanvallen terwijl het bij de ploeg uit Papendrecht beter ging lopen, vooral de korte kansen werden goed benut.

Waar in de eerste twee wedstrijden tegen het eindsignaal pas de 20 op het bord kwam, was het nu in de rust al 11-20.
Volgens mij lijken Johannis en Richard niet echt op elkaar, maar zij werden op de stream regelmatig verwisseld als één van beiden scoorde.
De score werd goed verdeeld want in de eerste helft had, op Lara na, iedereen de korf gevonden.
De stream bij DSC zag er goed verzorgd uit helaas zonder commentaar. Enig klein minpuntje vond ik dat het nogal van veraf was waardoor details soms moeilijk te zien waren.

De tweede helft was een prooi voor DSC. In eerste instantie kregen zij het verschil niet kleiner dan zeven, zelfs niet nadat PKC bijna vijf minuten niet scoorde terwijl DSC in diezelfde periode vier keer de korf vond. Daarna vielen ook bij de Papendrechters de ballen weer door de korf, ook bij Lara die als laatste van de basisspelers een puntje meepakte. Echter PKC ging erg gemakzuchtig spelen, er werd makkelijk balverlies geleden door misverstanden en plaatsfouten.

img_1255

In de laatste zes minuten scoorde onze groenwitte brigade slechts twee maal en DSC ging steeds makkelijker scoren en liet het verschil kleiner worden. Er werd bij PKC veelvuldig gewisseld. Danny kwam er in en scoorde binnen een minuut. Sanne v/d Werff mocht haar debuut maken op het hoogste podium.
De eindstand werd bereikt bij 31-36. Twintig doelpunten dus van de thuisploeg in de tweede helft tegen zestien voor ons vlaggenschip.

Wat nog wel opviel was de vele verkeerde spelers die doelpunten kregen toegekend op de stream. Graag wil ik Detlev feliciteren met zijn doelpunt, tenminste dat kwam op het scherm.
Ook wisten de statistieken te melden dat Joan Vos bij de PKC selectie hoorde.
Afijn dat zijn verbeterpuntjes.

Zaterdag komt Blauw-Wit op bezoek in de Oostpolder. Hopelijk wordt ook deze wedstrijd in winst omgezet.
De doelpunten werden als volgt verdeeld:
Laurens 4 + 4 = 8
Olav 4 + 3 = 7