• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

De zaterdag van… Amber Kornet

De zaterdag van… Amber Kornet speelster uit PKC/SWKGroep A1

9:00 uur
De dag natuurlijk begonnen met een lekker ontbijtje. Zelf hoef ik ’s middags pas te spelen, dus kan ik mijn ochtend nog even nuttig besteden aan de voorbereiding van mijn tentamens die volgende week op het programma staan.

11:30 uur
In voorbereiding op de belangrijke derby tegen DeetosSnel A1 die vanmiddag op het programma staat, heb ik nog even wedstrijdbeelden van de tegenstander bekeken. Na de doordeweekse trainingen bespreken we de wedstrijd van zaterdag al voor om het strijdplan te bepalen.

13:00 uur
Met een teamgenootje stap ik op de fiets naar PKC, omdat we om half 2 aanwezig moeten zijn. Op de drukbezette, maar uiterst gezellige spelersbank de eerste helft van de B1 gekeken. Nadat we in de rust ingeschoten hadden, begon de voorbereiding op onze eigen wedstrijd. Al wierpen we tijdens het warmlopen regelmatig een blik op het scorebord om de spannende eindfase van de B1 te volgen.

14:35 uur PKC/SWKGroep A1 – DeetosSnel A1
Na de warming up en het inschieten, kan de wedstrijd gaan beginnen. Een hele goede eerste helft resulteerde in een verdiende 19-12 voorsprong met rust. Ook de tweede helft gaven we Deetos niet meer de gelegenheid om aan te haken. Een echte teamprestatie in een goedgevulde PKC Hal. Eindstand: 30-20. Met deze klinkende overwinning versterken we onze koppositie in de zware hoofdklasse poule B.

16:00 uur
Naderhand in de kantine de wedstrijd nog even nabesproken met een drankje.

18:15 uur
Rond etenstijd weer richting huis. Wegens tentamens de komende week heb ik de avond vrijgehouden om te leren. Normaal gesproken ben ik op zaterdagavond regelmatig met een groep vrienden/teamgenoten te vinden in de plaatselijke kroeg: Tapperij Tijdloos. Waar we de zaterdag dan op een feestelijke manier afsluiten! 🙂