PKC/SWKGroep wint 1e wedstrijd van 2017

Code oranje was waarschijnlijk de oorzaak dat er genoeg vrije plaatsen waren in de hal van PKC/SWKGroep. In het hele land werden dan ook veel wedstrijden afgelast.

Vandaag was het mini tegen maxi oftewel de nummer laatst AW.DTV met het minimum aantal punten (0 uit 6) tegen de nummer 1 met de maximale winst. (12 uit 6)

Danny mocht vandaag in de basis beginnen ten koste van de recent tot oranje gepromoveerde Olav.
Nadat PKC direct uit de eerste aanval scoorde kwam AW.DTV nog gelijk maar dat zou de laatste gelijke stand zijn deze wedstrijd. De eerste helft lieten de groenwitten zien dat er voor de ploeg uit Amsterdam helemaal niets te halen viel in Papendrecht. Er was veel ruimte om te schieten en door een schotpercentage van ruim 31% met een gemiddelde van bijna een doelpunt per minuut werd de thee opgezocht bij een 23-11 ruststand.
Er vielen ook veel smuldoelpunten voor de rust waardoor de wedstrijd niet spannend maar ook niet saai was.

De scheidsrechter deze middag was de debuterende Rick Voskamp die een prima wedstrijd floot..
Er werd zelfs gepoogd om de scheidsrechter mee te laten doen maar een pass op hem liet hij gewoon lopen.

In de tweede helft ging iedereen er eens voor zitten want er zat natuurlijk een verbetering van het record in wat destijds door Blauw-Wit op 41 doelpunten was gezet. Er werden twee dameswissels toegepast waarmee Maaike van vak wisselde en Suzanne Sijstermans er in kwam voor Nadhie.

Helaas werd in de tweede helft het gemiddelde van een doelpunt per minuut lang niet gehaald. Het schotpercentage was nog wel hoog maar het aantal schoten nam af. Er werd veel gecombineerd wat in twee gevallen zelfs leidde tot een schotklokoverschrijding.

AW.DTV mocht tijdens een doelpuntloze periode van de thuisploeg viermaal op rij scoren en liep daardoor in het tweede deel van de wedstrijd qua doelpunten gelijk op met PKC

Johannis speelde een prima wedstrijd. Met een schotpercentage van boven de 50% viel hij wel erg op en als je dan uiteindelijk elf doelpunten maakt, kun je wel spreken van een groot aandeel in de stand.

Olav verving in het laatste deel van de wedstrijd Laurens waardoor Olav en Danny vakgenoten werden.

De tweede helft werd gewonnen met een minder overtuigende 14-11. Echter de winst was al in de eerste helft behaald waardoor de eindstand werd bepaald op 37-22.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is 21 januari tegen DOS’46. Volgende week gaat PKC op bezoek bij KZ/Hiltex in de vernieuwde sportaccommodatie Topsportcentrum ‘De Koog’.

Peter Besemer

Meest recente berichten