We noemen het de zaterdag van… want zo heet nou eenmaal de column. Maar voor deze gelegenheid gaan we even terug naar donderdag 5 januari 2017.

De donderdag van… de meiden van PKC D1

12.30 uur
Klaar voor het vertrek richting België, “gelukkig” ging die wekker niet al te vroeg want we waren toch nog aan het genieten van de laatste vakantiedagen. Terug naar het vertrek. Wij hebben ons verzameld bij PKC en samen met PKC S8, A2 en B2 zijn wij richting Boeckenberg vertrokken. Een aantal van ons waren al in Antwerpen met hun ouders om daar eens even rond te kijken. De heen reis duurde iets langer dan verwacht, er was een ongeluk gebeurd en daardoor kwamen we in de file.

img_157414.30 uur
Eindelijk aangekomen bij Boeckenberg in Antwerpen, er werd en kon gelukkig op iedereen gewacht worden. Winny (wij noemen haar: de Belgische Cyta) heette ons van harte welkom en heeft uitgelegd wat wij die middag allemaal gingen doen. We moesten natuurlijk wel lachen om haar woorden, want sommige woorden waren echt grappig! We speelde zowel wedstrijdjes tegen Boeckenberg als met gemengde ploegen. Wedstrijdjes van 3 tegen 3 en andere spelregels… Achter de korf scoren telde als 2 punten en verdedigd telde ook niet!

15.30 uur
Na al die vermoeiende wedstrijdjes was er ook nog de “strafworpen-cup”. Van iedere ploeg mocht 1 speler zoveel mogelijk strafworpen achter elkaar nemen zonder te missen… Wat was dat spannend zeg! Natuurlijk hebben wij ook heel erg veel gelachen.

17.00 uur
Voor we het wisten was het vijf uur, eindelijk tijd om uit te rusten…
Even alle billen dichtbij elkaar schuiven, want we moesten met elkaar op de foto.
*even lachen naar de camera*

17.30 uur
Douchen met zoveel ploegen tegelijk was echt druk en niet heel makkelijk. We hebben ons snel omgekleed en maakte ons klaar voor het eten!
We waren Johannis (Schot) al een paar keer tegen gekomen vandaag, want hij werkt bij Boeckenberg, maar wij moesten natuurlijk nog wel even met hem op de foto! img_1576

18.15 uur
AAN TAFEL!
Samen met de Belgische kinderen gingen wij aan tafel en daar kwamen we erachter dat als een Belg vraagt: “Wanneer verjaar jij?” Dat ze dan bedoelen: “Wanneer ben je jarig?” Wat een rare taal zeg. Oh ja, etenstijd. Een heerlijk buffet pasta met saus en tortellini met kip. Natuurlijk was er ook voor de vaders en moeders te eten. Wat was het lekker!

19.00 uur
Na nog even rennen en vliegen door de zaal werd het toch tijd om naar huis te gaan. Maar niet naar huis zonder Arjan en Cyta (de Jong) met een group-hug én een heerlijke doos Belgische bonbons te bedanken voor deze super leuke gezellige middag vol korfbal plezier!

19.15 uur
Iedereen weer veilig en al in de auto richting huis.

20.30 uur
Heerlijk naar huis nog even wat drinken en naar bed, want we zijn toch best moe van deze leuke korfbal dag!

Onze sponsor Vertom bedankt dat jullie deze leuke middag/avond speciaal voor ons hebben georganiseerd!!
Boeckenberg, bedankt dat wij deze middag bij jullie mochten zijn!!

Hier is die dan toch: de zaterdag van… de meiden van de D1.
Want het is nu zaterdag 7 januari. Een spannende wedstrijd op het programma, Vriendenschaar D1 uit Hardinxveld is de tegenstander. Vriendenschaar heeft 5 wedstrijden gespeeld en 10 punten, wij hebben 5 wedstrijden gespeeld en 7 punten.

10.00 uur.
We weten allemaal dat het een leuke maar belangrijke wedstrijd gaat worden. We hebben allemaal goed gespeeld en heel hard gewerkt en … we hebben gewonnen met 14-16. Het wordt dus heel spannend in onze poule!

Zou die gezellige en leuke middag bij Boeckenberg daarbij hebben geholpen?
WIJ DENKEN VAN WEL!!

Op de foto zie je van links naar rechts: Joy, Maud, Bente, Feline en Bo.