PKC/SWKGroep wint overtuigend van KZ/Hiltex

Het winterse weer was wel drempelverhogend om naar Koog aan de Zaan te rijden, maar de nieuwsgierigheid naar de nieuwe hal, Topsportcentrum De Koog won het toch.
Een groot contrast met de oude sporthal de Sprong is vooral het licht. Een verademing voor fotografen. rondom was de hal versierd met diverse spandoeken want een dergelijke hal die vooral heel hoog is ontbeert vaak sfeer.

De wedstrijd van het tweede team was net afgelopen en deze ging helaas voor ons verloren, maar leuk om te horen dat Suzanne Struik daar haar eerste minuten weer had gemaakt.

Bij de wedstrijd tussen de eerste teams begon KZ/Hiltex direct goed door een 2-0 voorsprong. Laurens zorgde echter voor de gelijke stand en nadat PKC/SWKGroep op 2-4 was gekomen was het Nadhie die tweemaal op rij de bal door de mand liet ploffen en was stand 2-6.

KZ liet zich echter niet kennen en kwam weer terug tot 5-6. dat was wel het beeld van de eerste helft. PKC bleef steeds aan de goede kant van de score. KZ haakte aan en kwam wel dichtbij, maar nooit gelijk. Vlak voor rust sloeg PKC een gaatje van drie en waar vorige week de teller op 23 stond in de rust was het nu minder dan de helft 8-11.

Ook wel logisch want de verdedigende druk was nu veel hoger. Lara werd wel iets vrijer gelaten en scoorde ook prompt al in de eerste helft en zou in totaal drie doelpunten maken.

De tweede helft liet een compleet ander beeld zien. De aanvallen liepen stukken beter bij onze trots en het verschil werd zienderogen groter. De acties werden ook weer fraaier waardoor regelmatig applaus klonk van beide kanten.

Toen de teller op 28 stond voor onze groenwitte helden was er nog wel 5 minuten te spelen, maar de bal verdween niet meer in de Papendrechtse korf. De Zaanse korf werd nog wel gevonden waardoor de eindstand werd bereikt bij 18-28

De komende twee wedstrijden vinden plaats in Papendrecht tegen respectievelijk DOS’46 en de kersverse Europees kampioen TOP/Quoratio.

Auteur en fotograaf: Peter Besemer

Meest recente berichten