Deze week in “de zaterdag van..” de zaterdag van Daphne Roelofs. Daphne zit in het tweede, maar is momenteel herstellende van een blessure.

09:00

Langzaam aan schijnt de zon wat naar binnen in mijn kamer. foto-1-1Afgelopen week was weer mijn eerste stageweek na elf weken thuis te hebben gezeten. Ik moet er nog een beetje van bijkomen. Kijkend naar buiten zie ik, gelukkig, geen winter wonderland. Gladheid is op dit moment nou niet bepaald mijn beste vriend. Maar goed, ik kleed me aan, waarbij het van de selectie gekregen Boef t-shirt natuurlijk niet vergeten mag worden.

foto-1-209:30

De keukenprinses die ik ben, maak ik een lekker ontbijtje. En ja hoor, ik krijg het weer voor elkaar om vetspetters op mijn kleding te krijgen. Toch maar wat anders aan…

15:45

Na een rustige ochtend is het eindelijk tijd om te vertrekken naar Koog aan de Zaan. Vandaag ben ik de chauffeur en mag ik Hannah, Sanne en Zita veilig daar naartoe brengen.

17:30

Nadat we zijn aangekomen en ik mijn salade op heb, is het tijd voor de bespreking. Vanaf deze wedstrijd ben ik de teambegeleider van het tweede. Dus de shirtjes worden klaargelegd, de bidons gevuld en de opstelling wordt ingevuld.

18.15

PKC 2 start met de wedstrijd. En zoals we al weten, zal deze voor ons niet goed uitpakken. Dit zijn de wedstrijden waarbij ik het erg lastig vind om op de bank te zitten. De onmacht om je ploeg niet te kunnen helpen is groot en zorgt voor frustratie bij jezelf. Gelukkig zat er toch nog een positieve kant aan deze wedstrijd: mijn ‘blessure maatje’ Suzanne heeft haar eerste minuten gemaakt. Goed om je weer in het veld te zien!

foto-1-3

20:00

Tijd voor de wedstrijd van 1. Ondanks de teleurstelling kan er nog wel een lach vanaf bij de reserves. PKC wint terecht en we hebben ook nog kunnen genieten van een aantal mooie doelpunten.

22:00

Tijd om weer richting Papendrecht te vertrekken. Maaike vergezelt ons op de terugweg.

23:40

Na een korte pitstop bij een grote, gele M en heel veel regen, sneeuw en zelfs hagel onderweg rij ik langzaam de parkeerplaats bij PKC op. Spekglad als deze is, stappen de meiden uit. Bijna moesten we elkaar van het asfalt schrapen maar gelukkig gaat het goed. Voor mij tijd om voorzichtig naar huis te rijden en lekker mijn bed in te kruipen. Ik ben kapot.

foto-1-5