PKC/SWKGroep pakt door

Datum: zondag, januari 29, 2017

Voor de tweede keer dit seizoen troffen de beide zaalfinalisten elkaar.
Bij PKC bleven Nadhie en Danny aan de kant en bij TOP moest Nick Pikaar toekijken wegens een liesblessure.

Wie een zee aan doelpunten verwachtte kwam, zeker in het begin, bedrogen uit. Pas na tweeëneenhalve minuut viel de eerste treffer voor TOP/Quoratio, waarna in de eerstvolgende aanval Laurens namens PKC/SWKGroep direct gelijk maakte. Daarna duurde het drie minuten voor het volgende doelpunt viel. De ploeg uit Sassenheim nam vervolgens de leiding en was op dat moment de bovenliggende partij. Opvallend was het hoge aantal eenschotsaanvallen en vooral het lage scoringspercentage van beide ploegen.

Of het door de spanning kwam, die bij sommigen toch wel zichtbaar was, weet ik niet, maar er waren veel verkeerde passes, waardoor al vroeg in de eerste helft een time-out werd aangevraagd door Detlef.

Nadat TOP een 3-5 voorsprong had genomen en even daarna tot 4-6 kwamen, vonden onze helden het wel even genoeg, gingen van 7-7 naar 11-8 en bleven aan de goede kant van de score. De ruststand werd bereikt bij 15-13 waarbij aan de Sassenheimse kant vooral Celeste Split de doelpunten verzorgde en aan onze kant was Richard met 8 doelpunten de scherpschutter.

In de tweede helft leek het een heel andere wedstrijd. Johannis begon met twee doelpunten en na twaalf minuten had PKC er al zes inliggen tegen slechts twee van Mick Snel.

De zaal en Europees kampioen kwam niet meer in de wedstrijd en PKC hield een verschil van zes punten in stand. Danny mocht zijn sprongkunsten nog vertonen en ook Carmen de Heer kreeg speelminuten. Het laatste deel was dan ook, in plaats van effectief scoren, meer gericht op het zo mooi mogelijk maken van doelpunten, anders was de dertig nog wel bereikt.
De eindstand van 28-21 was dan ook niet vertekend. Was vorige keer Johannis trefzeker en daarvoor Laurens, nu had Richard er 11 ‘ingekacheld’. Teamsterkte dus in de volle breedte.

Volgende week alweer een kraker in de top, dan reist de selectie naar LDODK in Friesland, die vast een revanche willen voor de nipt verloren wedstrijd in Papendrecht. De week er op volgt de altijd lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen Blauw-Wit. Pas op dinsdag 14 februari is ons vlaggeschip weer te bewonderen in de PKC-hal. Dan komt DSC op bezoek.

img_0032

Peter Besemer

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram