De zaterdag van.. Lara Boonstoppel

Deze week in “de zaterdag van”: Lara Boonstoppel, speelster in PKC/SWKGroep 1.

10.00 uur:

Vandaag kon ik na een week weer hard werken in het onderwijs lekker uitslapen. Celeste wordt ook rustig wakker en we weten allebei dat straks de knop omgaat en we dan weer concurrenten zijn.img_0033

10.30 uur:

Nog even samen ontbijten en gezellig kletsen over alles behalve korfbal. Netflix staat aan en ik neem alweer m’n tweede kop koffie.

11.00:

Ik spring even onder de douche. Ik heb er zin in vandaag, de gedachte naar eerdere wedstrijden tegen TOP gaan door mijn hoofd. Vandaag moeten we het laten zien met elkaar, het strijdplan zit goed in elkaar en ik heb er vertrouwen in.

11.30 uur:

Nadat Celeste heeft gedoucht en ik me op wil gaan maken zie ik dat er groot op de spiegel in het condens HUP TOP geschreven staat, oké battle is on!!

12.00 uur:

Tijd om de beelden nog eens te kijken van mijn mogelijke tegenstanders, Jet en Michelle. Analyse is gedaan dus nog even chillen en de nieuwe Netflix serie Riverdale kijken.img_0034

13.15 uur:

Met twee auto’s gaan we richting PKC, omdat dat makkelijker is na de wedstrijd. Als we aankomen bij PKC komt er ook een groep aan van TOP, ondanks de concurrentiestrijd straks kletsen we nu nog gezellig met elkaar. Als ik richting het hok van Sjaak loop geef ik Celeste nog een kus, maar daarna is de liefde even over voor een uurtje en zijn we vijanden.

13.30 uur:

Knuffeltijd!!! Mijn favoriete deel van de dag! Laurens, Suus Struik en ik hebben iets met knuffelen, dus we begroeten elkaar allemaal met een stevige knuffel en kletsen over wat we hebben beleefd. Sowieso is het hok van Sjaak altijd gezellig waar iedereen in en uit loopt.

13.45 uur:

Het tweede gaat beginnen. Terwijl ik nog snel even m’n braces en schoenen aan doe, haast ik me daarna naar de zaal om ze in actie te zien. Een spannende goede wedstrijd met veel doelpunten is het gevolg!

14.15 uur:

Schieten en bespreken, we merken dat het iets warmer al is in de zaal dan donderdag dus verkrampen van de kou zal vandaag niet gebeuren. In de bespreking legt Detlef nog één keer aan de hand van prachtige tekeningen en Cruijff-uitspraken het strijdplan voor. We weten wat we moeten doen en iedereen is er klaar voor!

15.10 uur:

Met een mooie en goede overwinning op zak stapt het tweede van het veld. Als ze dit niveau vasthouden winnen ze dinsdag ook de bekerwedstrijd tegen GKV, die kwamen analyseren hoe ons tweede speelden. Wij gaan warmlopen en inschieten, als op 7 minuten voor het einde het nummer door de speakers klinkt krijg ik weer even kippenvel. Ja het klinkt super cliché, maar elke keer als ik weer mag spelen in die volle PKC-hal denk ik: hoe gaaf is dit, het went nooit en ik ben trots op hoe we het doen met z’n allen!

15.30 uur:

img_0037Oplopen met ontzettend schattige kinderen die een beetje zenuwachtig zijn maar het heel goed doen. Als de wedstrijd start weet ik dat ik Jet ga verdedigen en dat Celeste mij verdedigt. Wij zijn er inmiddels aan gewend en kijken niet anders naar elkaar dan andere tegenstanders. Het begin is voor TOP en we moeten er nog even inkomen, maar gelukkig kunnen we op tijd schakelen en gaan we met een voorsprong de rust in. Na de rust laten we het betere spel zien en kunnen we het nu ook omzetten in scores. Na een ongelukkige situatie klapt Celeste keihard met haar neus op mijn schouder, ik dacht er gelijk het ergste van. Dan schrik je toch misschien net wat harder als bij een tegenstander die je nauwelijks kent.

17.00 uur:

Einde wedstrijd en een goed einde! We hebben met elkaar gewonnen waarin Richard de show stal met zijn goals. De Turkse bruiloft zoals hij inmiddels heet, was in het hok bij Sjaak begonnen even gezellig een drankje met elkaar met keiharde muziek en kletsen over de wedstrijd. Daarna douchen en ons een beetje fatsoeneren. Föhns en stijltangen vliegen in het rond en belanden nog wel is in verkeerde tassen. Ook onze mannen doen aan deze trend mee.

18.15:

De PKC kantine in om met twee van de trouwste fans even te kletsen. Cor en Teus zijn img_1654er altijd en hebben altijd positieve woorden over onze selectie!

19.00 uur:

We hebben deze week afgesproken om gezellig na de wedstrijd een happie te gaan eten bij Willearts. Met een flinke groep meiden en veel brood vooraf (mijn favoriet), is het weer genieten daar.

22.30 uur:

Het was gezellig en lekker, nu op naar huis met een kleine omweg aangezien de Papendrechtse brug is afgesloten. In de auto praten Celeste en ik nog even kort na over de wedstrijd, maar zijn we geen vijanden meer voor een tijdje. Misschien die finale weer!

23.00 uur:

Eenmaal thuis kijken we natuurlijk nog even ‘Wie is de Mol’ terug. En dan is het genoeg geweest en zoeken we lekker ons bed op. Al met al een mooie gezellige dag met twee overwinningen en lekker eten!

Meest recente berichten