Deze week in de “zaterdag van”. De zaterdag van de “oude harde” kern. Een groep vaders en moeders van de selectie leden reisden afgelopen zaterdag af naar Gorredijk. Lees hieronder hoe zij de wedstrijd tegen LDODK hebben ervaren.

12:00 uur

Het is zo ver! We zijn op weg naar het hoge Noorden om ons vlaggenschip vanavond bij te staan. Onze koffertjes zitten achter in de auto en gaan we droppen in Oldeberkoop. Daar staat ons “stam” hotel Lunia. Een echte aanrader als wij er niet zijn. Het is inmiddels traditie geworden als “wij” in het Noorden moeten spelen, dat we een nachtje blijven slapen. Daar is de selectie best jaloers op! Zij moeten namelijk de overwinning in de bus vieren.

In de auto houden we een voorbeschouwing over de wedstrijd en filosoferen we wat over de opstelling en fantaseren we over de overwinning. Wij hebben er alle vertrouwen in.

14:00 uur

Aankomst bij hotel “Lunia”. Iedereen druppelt binnen. Inchecken, kopje koffie en genieten van het zonnetje en de omgeving. Helaas is Adri (moeder van Richard) er even niet bij. Jammer, want zij is gewoon altijd jarig in dit weekend.
Na de koppen geteld te hebben maken we ons op voor het 3 gangen diner, lachen om de mensen die het gerecht met de Stellingswerfs genot jus besteld hebben. We kletsen er lekker op los, realiserende dat het best bijzonder is dat we al zo lang een hechte groep supporters vormen. Ook dat is PKC!

Traditie is ook dat we door Erwin van Wijngaarden aan het huiswerk worden gezet.
Tussen de gangen door moeten we invullen wat ronde 11 ons gaat brengen en hoeveel doelpunten er dit weekend totaal gescoord gaan worden. Vele hersenen kraakten, want tenslotte kun je er een heerlijke fles wijn mee winnen. Wie wil dit niet?

img_0043

Van links naar rechts, boven: Yvonne Schot, Jannie den Dunnen, Anja Leeuwenhoek, Ingrid Sijstermans, Agnes Dekker, Irene van Wijngaarden,
Van links naar rechts, onder: Herma de Heer, Corrie Euser, Cora Roelofs, Ella Bultje, Riet Stuij van den Herik.

17:15 uur

Het begint al een beetje te kriebelen. De auto’s worden gestart en op naar Gorredijk. It giet oan! Aangekomen bij LDODK worden we zoals altijd hartelijk ontvangen door de gastvrouwen van LDODK. LDODK is wat betreft gastvrijheid een voorbeeld voor de korfballeague. We komen er graag. Eigen tribune, leuke kantine, kopje koffie tijdens de wedstrijd. Prima geregeld.
We maken ons op voor de eerste wedstrijd: PKC 2 – LDODK 2 en gaan er eens goed voor zitten. Nou dat was wel nodig ook. LDODK gaat als een bliksem van start. Binnen no time staan we met 9-3 achter. Uiteraard liet PKC het hier niet bij zitten en we gaan de rust in met 12-12. Na een gelijk opgaande strijd in de tweede helft kregen we toch grip op de wedstrijd en won het tweede met 25-27. Zo die punten zijn binnen, altijd lekker! Even een versnapering en gelijk door met “de uitdager” van PKC 1 namelijk LDODK 1.

Gelukkig was de supportersbus precies op tijd. Zij waren echt de 9e man en ook zij hebben er een heerlijke wedstrijd van gemaakt! Klasse Kabaal!
Dat het zo’n mooie wedstrijd zou worden hadden we alleen maar kunnen dromen. Echt genieten van mooi en frivool top korfbal. 21-36, de uitslag en waarschijnlijk zullen de beelden voor zich spreken.

22:30 uur

Glimmend van trots terug naar ons hotel! Daar moet op gedronken worden, lekker bitterballetje erbij en natuurlijk de uitslag van “ons huiswerk” vastgesteld door onze deskundige vakjury ( Henk en Erwin).

img_0044

Winnaar………. Agnes Dekker!!! Top Agnes!

img_0045

01:30 uur

Moe en voldoen naar ons bedje! Lekker dromen van deze heerlijke wedstrijd!
Trots op ons cluppie.