Een paar dagen na de krappe overwinning in Amsterdam, mocht PKC/SWKGroep voor de tweede keer dit seizoen doordeweeks aantreden tegen DSC. Wie direct naar de uitslag kijkt heeft wellicht het idee dat het geen spannende wedstrijd was. Nou dat was het inderdaad niet.

In mum van tijd stond PKC, dat aantrad zonder Laurens en Suzanne, met 5-0 voor. Echt flitsend ging het niet altijd. Maar tegelijkertijd ook niet moeizaam. De ballen vlogen er vaak makkelijk in. Binnen negen minuten stond de teller voor de thuisploeg al op tien.

Maar de ploeg uit Eindhoven was niet van plan zich al in de eerste helft over te geven. Even voor rust verkleinden ze de achterstand tot drie punten. Maar even gas geven en binnen mum van tijd was het gaatje weer zes punten. De twintig werd net niet gehaald met de rust maar na rust viel deze snel.

Danny liet ook nu zien dat hij kampioen flying shots is en scoorde daarmee een fraaie treffer.
Nadat in de tweede helft de dertig werd bereikt begon de jacht op het volgende tiental.
Dat bleek helaas een te grote drempel, ondanks forse kansen stopte de teller op 39-24 en werd de 40 net niet gehaald.

Het tweede team haalde dat in de wedstrijd ervoor wel. Toen nummer 40 viel, barstte er een luid gejuich uit in en langs het veld. Of het een record is in de RKL weet ik niet maar 42-24 is wel een imposante stand.

Aanstaande zaterdag is alweer de volgende wedstrijd. Fortuna/Delta logistiek komt dan op bezoek.

Peter Besemer