De wals stoomt door

Vandaag kwam het geplaagde Fortuna/Delta Logistiek uit Delft op bezoek. Een vervelend verhaal voor Daan Preuninger die, voor zover bekend, nu weer in het ziekenhuis ligt. Veel sterkte en beterschap Daan!

Het zit de roodwitten niet echt mee dit seizoen. Sterk verjongd maar de punten stromen niet echt binnen.
Winst in Papendrecht zou de zorgen flink verminderen, maar de hoop daarop was klein. Terecht, want PKC/SWKGroep ging misschien niet echt voortvarend van start qua doelpunten, toen de korf eenmaal was gevonden ging het snel.
Wat opviel was dat Fortuna best wel kansen kreeg, met name door het vliegende verdedigingswerk, maar die kansen werden zelden afgemaakt.

Mirjam Maltha had het niet makkelijk tegen Mabel en werd via een drietal wissels in het andere vak gezet zodat ze tegen Lara kwam te spelen. De ruststand liet al zien dat er voor Fortuna geen verrassing in zat deze zaterdag.

In de tweede helft werd de trucendoos weer flink opengetrokken en de frivoliteit spatte er nog meer vanaf dan in de eerste helft. Dat ging wel een beetje ten koste van de doelpunten. Deze keer was niet een heer, maar Suzanne Struik de topscorer met zeven treffers. Opvallend was ook wel dat er geen enkele wissel te noteren was bij PKC en ook werd er door Detlef geen time-out gevraagd.
De eindstand bleef vanmiddag steken op 29-15.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan komt er ook een ploeg die de punten kan gebruiken op bezoek, namelijk DVO/Accountor uit Bennekom.

Aanstaande dinsdag speelt PKC nog de finale om de Zuid-Hollandcup tegen KCC uit Capelle a/d IJssel. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Den Haag.

Peter Besemer

Meest recente berichten