De zaterdag van.. Peter Spek

Deze week in de zaterdag van: Peter Spek, trainer van PKC/SWKGroep C1. De C1 gaat sowieso naar het NK, maar kon afgelopen zaterdag ook kampioen worden. Peter Spek, de trainer, schrijft hoe de zaterdag verlopen is!

Een topzaterdag!

Het is 7.30uur. Net voordat de wekker gaat, word ik wakker en zoals altijd op een wedstrijddag, direct omschakelen in de regelmodus. Broodjes bakken, krantje lezen, opstelling invoeren in Sportlinked, lunch klaarmaken en na nog een laatste check rond kwart over negen lekker op het fietsie naar PKC.

Eerst even een bakkie thee scoren! Zoals gewoonlijk bij thuiswedstrijden kom ik de strijders van de C1 in de kleedkamergang al tegen. De mannen hebben de ballen al gehaald en de meiden staan al in de hal te kijken naar de welpen. Lekker dat Tim er ook weer bij is na zijn knieoperatie. Samen met Siebe zit hij al in het bespreekhok.

Nog even wachten op Sander en dan gaan we bespreken. Zoals altijd met veel inbreng van de spelers, bespreken we het nut van wedstrijdspanning en ons strijdplan.
Ik hoef vandaag geen camera op te stellen want Brian gaat samen met Jesper en Dave de wedstrijd filmen en weergeven op de schermen. Fleur is ook weer aanwezig met haar fotocamera wat altijd weer mooie actiefoto’s oplevert. Super leuk dat dat toch allemaal kan! Wat hebben we toch een prettige
omgeving bij PKC waar de mogelijkheden onbeperkt lijken te zijn.

Even met de trainers van de tegenstanders praten en met de scheidsrechter de
opstelling doornemen. Ook de welpen werken mee en we kunnen al rond 9.50uur inschieten. Het
publiek stroomt de hal binnen en het wordt lekker druk.

We gaan beginnen!

IMG_0046

In de eerste 20 minuten gaat het erg goed, we creëren veel kansen met veel effectiviteit en creativiteit. Merwede blijft echter goed bij en bij 7-5 stokt het scoren en komen de rood-witten langszij. Een mooie doorloop van Jochem zorgt voor de nipte voorsprong van 8-7 bij rust.

In de rust vertellen de spelers hoe het gaat en nemen we de pluspunten en de verbeterpunten door. Iedereen is het er mee eens dat we sowieso gaan wisselen omdat we vinden dat alle spelers dit soort wedstrijden moeten spelen. Wat dat aangaat hebben we een luxe probleem en kunnen we nagenoeg in
elke opstelling spelen zonder aan kwaliteit in te boeten.

In de 2e helft blijven we tot 10-10 aan de goede kant van de score waarna deIMG_0047
Sliedrechters voor het eerst de leiding nemen. Net als in de zaalcompetitiewedstrijden tegen Oranje Wit en DVO blijft de ploeg rustig zoeken naar de mogelijkheden en pareren we de achterstand met mooie doelpunten. In de laatste minuten hebben beide ploegen de kans om de wedstrijd te beslissen maar het blijft gelijk. De 12-12 eindstand is misschien wel een terechte uitslag van de verhoudingen, al zegt het groen-witte hart anders.

Onze topwedstrijd kunt u terugkijken op youtube: https://m.youtube.com/watch?v=0-r6m7vjnmI&feature=youtu.be

IMG_0048Na de plichtplegingen met de scheidsrechter en de bloemen voor de tegenstander, zij worden immers op onderling resultaat kampioen in de poule, naar de kantine waar de ploeg inclusief reserves van de C2 zich inmiddels hebben verzameld aan de grote tafel. De teleurstelling is duidelijk aanwezig
en typeert de winnaarsmentaliteit bij de ploeg. Het omgaan met teleurstelling hoort nu eenmaal ook bij het leerproces. Na de ploeg bemoedigend toegesproken te hebben, is er kinderchampagne, taart en een cadeau voor elke speler en reserve om te vieren dat we onze doelstelling, deelname aan het NK, gehaald hebben. Prettig geregeld door een fijne groep ouders welke heel goed door hebben hoe we in een positieve cultuur een optimale leeromgeving creëren voor de kinderen.

Nog even het gewoonlijke napraten met de spelers en ouders en na de lunch, met de lekkere erwtensoep, naar de 2e hal voor de wedstrijd van C2 tegen de koploper KOAG C1. Ook deze ploeg toont vooruitgang en scoort maar liefst 12 mooie doelpunten tegen een hoofdklassewaardige tegenstander onder het toeziend oog van de volledige C1-selectie.
Zij zijn natuurlijk ook aanwezig tijdens de wedstrijd van ons vlaggenschip waarin de spelers weer laten zien wat het resultaat kan zijn van jarenlange volledig inzet op de training.

Tijdens de rust van het eerste neemt Bertjan het woord en wordt de teampresentatie van de C1 (https://youtu.be/lKEpz31omww) op de schermen weergegeven waarna de ploeg onder applaus van het aanwezige publiek voorgesteld wordt. Een mooie waardering voor de geleverde prestaties en het
behalen van het NK.

IMG_0049 IMG_0051

Het eerste broodje hamburger stilt de ergste honger zodat ik de spannende wedstrijd van B2 (Dave) niet met een knorrende maag hoef te kijken. B2, onze sparringpartner tijdens de dinsdagtrainingen, buigt een achterstand om in een minimale voorsprong bij het eindsignaal en wint verdiend van de
veldhoofdklasser Vriendenschaar (B) B1. Na het 2e broodje hamburger en een patatje pinda/mayo met veel uien, bedankt Lampie!, nog even met Inge de verrichtingen van A4 bewonderen waarna ik 11
uur later weer op het fietsie stap naar huis.

Thuisgekomen kijk ik samen met mijn vrouw nog naar de wedstrijd van A2 (Mike) op Youtube. Deze ploeg heeft het kampioensfeestje van koploper DSC A1 mooi verziekt met een knappe 15-19 overwinning in Eindhoven.

Als de luikjes af en toe dicht vallen tijdens de eredivisiewedstrijden, wordt het tijd om tevreden naar bed te gaan. Trots op de strijders van de C1 kijk ik al weer uit naar de dinsdagtraining
waarin we verder gaan met de vooruitgang en toewerken naar het NK, 18 maart in Roden.

IMG_0050

Het was gewoon een top zaterdag!

Meest recente berichten