Niet iedereen heeft waarschijnlijk de wedstrijden gevolgd waarin PKC/SWKGroep deelnam aan de Zuid-Holland cup. Deze cup, ooit begonnen als Rijnmondcup heeft een divers deelnemersveld met verenigingen uit de hele provincie. Er is een senioren toernooi en een versie voor D-pupillen.

PKC heeft in het begin meegedaan met een mix uit de eerste en tweede selectie maar de laatste jaren worden alleen de reserves ingezet om dit toernooi helemaal uit te spelen.
Onze D1 lag er vorig jaar al in de eerste ronde uit. Dit jaar is mij onbekend, alleen dat ze in elke geval de eerste ronde hebben overleefd.

De senioren van PKC schoppen het in dit beker toernooi regelmatig tot de finale en ook dit jaar was dat het geval.
De tegenstander was KCC/SO Natural uit Capelle a/d IJssel, die vorig jaar in de kwart finale wonnen van PKC.

De wedstrijd werd gespeeld in de hal van HKV/Ons Eibernest in Den Haag. Naast diverse trouwe supporters was ook vrijwel de hele eerste selectie met trainer aanwezig als toeschouwer.
In het begin was PKC duidelijk de betere. Veel schoten, goede rebound en vooral verdedigende druk zorgde ervoor dat KCC niet zuiver was in de afronding.
De voorsprong die onze tweede selectie goed had opgebouwd werd echter halverwege de eerste helft almaar kleiner. Bij de ploeg uit Capelle liepen twee boomlange heren die onder de korf wel vaak de baas waren in de rebound. Vlak voor rust ging KCC er op en er over waardoor de ruststand 13-14 was in het voordeel van de ploeg in het zwart.

Na rust kwamen de Capellenaren goed uit de startblokken en bouwden de voorsprong uit. Natuurlijk gaven onze helden zich niet zo maar gewonnen en knokten zich regelmatig terug. Echter verder dan tot één punt verschil kwam het niet. Ook de dames van KCC begonnen met scherp te schieten en daardoor werd de voorsprong uiteindelijk toch onoverbrugbaar. Met een eindstand van 22-29 mocht KCC de cup in ontvangst nemen. PKC heeft echt gestreden voor wat het waard was, maar moest helaas met de tweede plaats genoegen nemen.

Peter Besemer