Vandaag de nummer één tegen de nummer negen van de Korfbal League. Geen spannend affice dus, maar verrassingen blijven mogelijk, ook in de sport. Immers, vorige week verslikte TOP/Quoratio zich in Bennekom en pakte daar op de valreep nog een puntje mee.

DVO/Accountor begon met scoren nadat een paar aanvallen van PKC/SWKGroep niet tot een doelpunt leidden.
Voor je echter met je ogen kon knipperen, stond er een voorsprong voor de thuisploeg op het bord. En dat ging maar door. Tien doelpunten in evenzovele minuten en Johannis stond op een gegeven moment al op acht doelpunten (van de zestien op dat moment) en een scoringspercentage van 73%. Wat vooral opviel was het groot aantal onderscheppingen door PKC in de aanval van de ploeg uit Bennekom.
Wat ook opviel was het enorme enthousiasme van de hele ploeg. Elk doelpunt werd bejubeld alsof de winnende in de Ziggo Dome was gescoord.

Het hoge scoringspercenatge zorgde ervoor dat er met de rust in totaal al 32 doelpunten waren gescoord. Geen evenredige verdeling, want de hekkensluiter had er tien gemaakt en de titelfavoriet al 22, met een schotpercentage van 47%. Dit zou zo maar een eindstand kunnen zijn.

Johannis scoorde in de eerste helft maar liefst tien doelpunten. Door die schotvaardigheid voor rust, ging iedereen er in de tweede helft eens goed voor zitten. Zou het nu dan eindelijk eens een recordscore worden?

Het duurde tweeëneenhalve minuut in de tweede helft voor PKC het eerste doelpunt scoorde. DVO had zelfs 9 minuten nodig voor de eerste treffer. De acties waren ook in de tweede helft erg mooi, maar de meeste acties stierven in schoonheid.
De verwachte veertig treffers werden dus helaas niet gehaald, maar de overwinning was toch wel vrij duidelijk: 35-16.

Volgende week reist onze selectie naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen AW.DTV. Over twee weken is de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen KZ/Hiltex, die gewoontegetrouw om 20:00 uur ‘s-avonds zal plaatsvinden (de laatste twee competitie wedstrijden zijn altijd tegelijkertijd om vermeende competitievervalsing te voorkomen).

Peter Besemer