Elke thuiswedstrijd van PKC/SWKGroep kun je bekijken via de livestream. Benieuwd wie nu deze livestream verzorgt en hoe zo’n zaterdag dan verloopt? Lees dan nu onze column “de zaterdag van”, met deze week in de hoofdrol: Brian Koppelaar, speler in het 10e en een (belangrijk) onderdeel van de media crew van PKC.

09.45
Mijn wekker gaat. Op het programma van vandaag staat PKC/SWKGroep tegen DVO/Accountor. Hoewel ik me niet helemaal fit voel, heb ik er wel weer veel zin in. Deze week zijn een paar onderdelen van de computers vervangen, dus ik ga eerder dan normaal naar PKC. Ik wil er zeker van zijn dat alles werkt. Eerst even douchen, aankleden en ontbijten en daarna op de fiets naar PKC.

10.30
Bij PKC herstart ik alle computers op het balkon, het zijn er inmiddels zes! Thomas en ik gaan vervolgens de camera’s op het regiebalkon en langs het veld opzetten. Sinds een maand geleden filmen we de wedstrijden van het eerste met vier camera’s en dat bevalt erg goed. We kunnen alle acties nu nog beter in beeld brengen.

12.00
Tijd om de computers klaar te zetten voor de wedstrijd van vanmiddag. Ik controleer of het signaal van de camera’s goed binnenkomt. De spelersfoto’s van DVO worden klaargezet. Ook test ik of de herhalingen werken. Het ziet er allemaal goed uit!

12.30
We houden pauze, want Marja heeft taart meegenomen. Erg lekker! Mijn eigen team, het 10e, vertrekt naar Ventura Sport voor een wedstrijd. Ik moest hem helaas afzeggen, omdat ik anders te laat terug zou zijn.

13.00
Even bij de wedstrijd van mijn zusje kijken. Na een spannende wedstrijd verliest B4 met 7-9.

14.00
Tussendoor film ik nog even de voorbeschouwing met Olav. Sinds kort hebben we een completere livestream met een voorbeschouwing, een analyse in de rust en een nabeschouwing. De kijkers reageren er erg positief op. Zo komen ze meer te weten over de spelers. Nadat ik de beelden heb geschoten, moet ik ze direct monteren.

15.00
De beamers worden aangezet en de countdown voor het voorstellen van de teams start op 20 minuten. Met de cameramensen neem ik nog het plan voor vandaag door: wie bedient welke camera en waar moet op gelet worden. Ik doe nog een laatste check of het digitale scorebord goed werkt.

15.15
De live uitzending op YouTube begint en vanaf nu moet ik de livestream regisseren. Mijn favoriete nummers, Conquest of Paradise en The Number One, worden afgespeeld. Dat is voor mij het teken om de voorbeschouwing in te starten op de livestream. Als de lichten in de hal uitgaan, speelt Maarten nog enkele video’s op de schermen af.

Foto: Peter Besemer

15.30
De wedstrijd begint. Na een paar minuten komen mijn teamgenoten Marja en Thomas terug met goed nieuws: ze hebben de punten meegenomen uit Strijen! Tijdens de wedstrijd schakel ik tussen de camera’s. Daarnaast luister ik met het commentaar van Jacco mee en stel ik het geluid af. PKC – DVO is snel geen wedstrijd meer, mede dankzij Johannis die geweldig op schot is. We krijgen in het begin al mooie acties te zien. Het goede camerawerk zorgt ervoor dat we prachtige herhalingen kunnen laten zien.

17.00
We sluiten de livestream af met een nabeschouwing met Olav en Marijn van den Goorbergh. Als we dan naar de kijkcijfers kijken, zien we dat we het record van dit seizoen hebben gehaald (ongeveer 1400 views). Daarna ruimen we alle spullen op. Ik lees nog snel de wedstrijd in en zet hem op TeamTV.

618.00
Met Maarten en Lars ga ik naar de McDonald’s in Dordrecht. Het is een beetje traditie geworden op de zaterdagavond.

20.00
Ik kijk thuis op de bank naar LDODK – TOP.7 Het werd een gelijk opgaande strijd die eindigde in een stand van 23-23. Het was een leuke wedstrijd om te zien.

22.00
In bed kijk ik nog de wedstrijd PKC – DVO terug. Ik analyseer de uitgezonden wedstrijden meestal achteraf. We willen elke keer beter worden, dus met de PKC Mediacrew zoeken we altijd naar verbeterpunten. We zijn allemaal erg tevreden met het resultaat van deze zaterdag.