Deze week in “de zaterdag van”, de zaterdag van Marlous Pegels. Marlous is speelster in PKC/SWKGroep 3 en vertelt in deze blog over haar, toch wel speciale, zaterdag. Zij speelde namelijk afgelopen zaterdag haar laatste korfbalwedstrijd. Waarom Marlous stopt, leest u hieronder:

09:00

De wekker gaat en ik kies voor een relaxte ochtend: badjas aan en even ontbijtje op de bank terwijl ik ‘wie is de mol’ terug kijk.

10:00

Tijd om wat te doen! Na een douche begin ik voor de aller laatste keer aan het inpakken van mijn korfbal tas. Vandaag is best een gekke zaterdag: dit zal mijn laatste korfbal wedstrijd worden en dan slaap ik vanavond ook nog eens in Berlijn.

WAAROM mijn laatste wedstrijd?

Op dit moment ben ik net iets over de helft van mijn tussenjaar. In het eerste half jaar heb ik een cursus wiskunde gevolgd, zodat ik in september kan starten op Tilburg University met hoogstwaarschijnlijk de opleiding Economie & Bedrijfseconomie. Daarnaast heb ik in het eerste half jaar veel gewerkt en genoeg gespaard om in het tweede half jaar een prachtige reis te maken.

Dat tweede half jaar is nu dus aangebroken en vandaar dat ik stop met korfballen.

30 maart vlieg ik naar Bali waar mijn reis zal beginnen. Hier zal ik 3 weken helpen in een kindertehuis in Pohsanten. Ik ben in aanraking gekomen met het kindertehuis van de stichting Giri Asih door een vriend van mijn moeder. Hij zit in de raad van toezicht en ik ken hem nog van toen hij in Nederland woonde. De stichting zet zich in voor de minder bedeelde kinderen in Bali. Voor meer interesse kunt u de website, http://www.giri-asih.nl, bekijken en misschien vind u het zelfs nog leuk om hen te steunen.

20 april zal ik vanaf Bali naar Bangkok vliegen en vanaf dat moment wordt het ‘echt’ backpacken. Ik heb namelijk geen idee hoe de reis zal lopen en wil het zo open mogelijk houden: ‘just go with the flow’.

Ik zal naar verwachting 3 maanden weg zijn, want dan ben ik op tijd terug voor de bruiloft van mijn nicht. Iets waar ik toch wel erg graag bij wil zijn.

Maar goed, dan ben je terug en kun je toch gewoon weer gaan korfballen? Tja, ik heb ervoor gekozen om definitief te stoppen en daarna de focus  op m’n studie (en natuurlijk ook het studentenleven) te richten. Als ik terug kom, ga ik dus op zoek naar een mooie kamer in Tilburg.

11:40

HAASTEN, iets te laat klaar met het inpakken van mijn koffer. Vanavond vlieg ik naar mijn nicht in Berlijn toe en zal ik aankomende week Berlijn gaan verkennen. Snel op de fiets richting PKC, voor die allerlaatste laatste wedstrijd (11:45 aanwezig). Toen ik gehaast aankwam bij PKC, was de kleedkamer deur van de dames op slot. Licht geïrriteerd klopte ik op deur, maar ik werd tegen beter weten in verrast! Alle lieve dames van PKC 3: Amanda Temmer, Vera de Heer, Hannah Visser, Julia Hubers en Kim Warner, hadden de kleedkamer versierd met ballonnen voor mijn laatste wedstrijd en om me veel plezier te wensen met reizen.

Bekijk hier het filmpje van mijn reactie: Video

12:45

Vandaag was voor iedereen de laatste zaal wedstrijd. De wedstrijd werd thuis gespeeld tegen GKV/Economics 2. Ik was afgelopen week op vakantie met mijn ouders en zusje, dus dat betekende dat ik er naast zat.

Geen trainen, geen wedstrijd.

Na een lichte voorsprong, kwam GKV steeds meer terug. De stand in de rust was 11-9. Nadat de tweede helft was begonnen, moest ik samen met Tjeerd gaan warm lopen. Ondertussen werd de stand gelijk en daarna stonden we zelfs even achter. Toen kwamen Tjeerd en ik er in. Het was een wedstrijd die we niet mochten verliezen, want we waren gewoon veel beter. We moesten proberen puntje voor puntje uit te lopen en dat deden we gelukkig. Met nog 22 seconden op de klok gooide Remco de bal (kei hard) over de lijn, waar helemaal niemand stond! Waarom?!

Ik werd wederom verrast en kreeg een publiekswissel met een heel warm applaus en een prachtige bos bloemen! Super lief gebaar, bedankt allemaal! Bekijk het hier

Dat was het dan, de laatste wedstrijd. Op naar de avonturen!! En ohja, ik zou het bijna vergeten na alle lieve knuffels, we wonnen met 25-21!

14:30

Even een drankje boven in de kantine doen met het derde. image3

Lieve dames en heren van het 3e en coach Jeroen, super bedankt voor dit seizoen! Ik heb ervan genoten en ik denk dat we dit jaar vooral samen veel hebben bereikt. Zet hem op buiten, jullie zijn stuk voor stuk toppers!

Daarna nog even gekletst met de mijn vriendinnen, de meiden waar ik eigenlijk mijn hele jeugd mee heb gekorfbald. Super lief dat jullie kwamen kijken!

17:30

Even een hapje eten en dan de laatste spullen bij elkaar pakken. Op richting België, want ik vlieg vanaf Zaventem.

19:45

Aangekomen op het vliegveld is het eigenlijk veeeeeel te vroeg.. Ik kon zo door de beveiliging lopen en het was erg rustig. Ik had anderhalf uur de tijd voordat ik moest boarden en heb die nuttig besteed met winkeltjes bekijken haha.

21:30

Opstijgen!! Over anderhalf uur ben ik in Berlijn.

22:55

Op tijd geland en Steph, de vriend van m’n nicht, wacht me op en ik rijd met hem mee naar huis. Het is heerlijk om m’n nicht en Steph na een lange tijd weer te zien. We kletsen onder het genot van een wijntje en wat hapjes bij.

01:00

Tijd om te slapen. Ik kijk terug op een super leuke dag. Ik wil iedereen onwijs bedanken voor alle leuke jaren die ik bij PKC heb mogen mee maken. Daarnaast wil ik iedereen bedanken die vandaag voor mij zo speciaal heeft gemaakt, waardoor ik heel bewust op een mooie manier afscheid mocht nemen. Ik zal alles zeker missen, bedankt!