Nog steeds op weg naar Ziggo

Datum: zondag, maart 12, 2017

Het einde van de competitie komt snel naderbij. Of alle wedstrijden klokslag acht uur begonnen? In Papendrecht was het een aantal minuten na acht uur toen de scheidsrechter met een fluitsignaal de start van de wedstrijd PKC/SWKGroep tegen KZ/Hiltex aankondigde. Vooraf werden de afzwaaiende Kogers genoemd waarna een applaus klonk van de tribunes.

Bij PKC stonden zowel Suzanne Struik als Nadhie den Dunnen weer in de basis. De beide dames lieten zich in het begin van de wedstrijd gelden door een paar mooie doelpunten.

Het ging hard in de eerste helft. Na exact tien minuten waren er al 21 doelpunten gescoord. Daarvan was tweederde van PKC. De ploeg uit Noord-Holland was echter niet gekomen om zich te laten slachtofferen en scoorde wel mee maar voorkwamen niet dat de achterstand opliep.
In de rust waren er precies 30 doelpunten gescoord waarvan negentien voor de ploeg uit Papendrecht.

In het grootste deel van de tweede helft was het verschil steeds wisselend tussen vijf en zes punten. Toch wist KZ halverwege de tweede helft de marge naar vier terug te brengen. Ondanks de stroeve aanvallen aan Papendrechtse zijde, vaak wel lange en mooie aanvallen maar zonder doelpunt, wisten de Kogers daar niet van te profiteren.

Was de korf gekrompen, of de bal groter? Geen van beiden natuurlijk maar de bal wilde niet meer in de Papendrechtse korf. De potentiële play-off kandidaat rook bloed en kwam met exact een minuut te spelen op een marge van drie. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de eindstand 29-26 werd. Niet echt een moeizame overwinning, maar toch minder overtuigend dan de uitwedstrijd in Koog a/d Zaan.

Via de app waren de andere wedstrijden niet te volgen, maar op de schermen in de PKC hal was te zien dat Blauw-Wit nu de vierde plaats heeft overgenomen door een overwinning op Top/Quoratio. LDODK/Rinsma sloop weer dichter naar de tweede plaats door een overwinning op DSC.
Ben Crum loodste DVO/Accountor naar een nipte overwinning tegen AW.DTV, pakte zo twee broodnodige punten in de strijd tegen degradatie en weet zich nu veilig.

Volgende week vallen dus de definitieve beslissingen. Wie eindigt als nummer tien; DSC of AW.DTV? Wie pakt het laatste ticket voor de play-offs; Blauw-wit of KZ? En wie zal de tweede plaats en dus thuisvoordeel bemachtigen; Top of LDODK?
 
PKC reist volgende week naar DOS’46 dat ondanks de winst op Fortuna/Delta logistiek geen kans meer heeft op een verlenging van de competitie. Over twee weken weer een thuiswedstrijd en dat is dan de eerste Play-off wedstrijd tegen nummer vier.

IMG_1733

Peter Besemer 

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram