De zaterdag van PKC/SWKGroep D1

Zoals al eerder vermeld, speelde de D1 afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd. Hoe hebben zij de zaterdag beleefd? Lees het nu!

Je voelt een beetje spanning in je lijf. Dit gebeurt vaker op zaterdag als je een wedstrijd hebt, maar nu was het anders. Iedereen wenst je heel veel succes en plezier. En dan die prachtige PKC hal, stampvol! Niet voor PKC 1 maar voor PKC D1. Dit is de zaterdag van de toppers van de D1.

Ochtend

Dit was een hele bijzondere zaterdag ochtend. Er stond een leuke wedstrijd op het programma. Een echte kampioenswedstrijd. De winnaar zou kampioen worden en naar het NK gaan. Om 1 uur was de wedstrijd en dat duurde nog heel lang. Net als elke zaterdag was iedereen al ruim op tijd bij PKC om onder andere de e3 aan te moedigen en daarna de e1. Dat waren twee super wedstrijden waar er goed gespeeld werd en mooie resultaten behaald werden. De e3 werd kampioen en de e1 hield de koploper op een keurig gelijkspel. Nu kregen wij er alleen maar meer zin in. Straks mogen wij dan eindelijk onze wedstrijd spelen! We gaan snel bespreken en daarna warm lopen.

Middag

Een kwartier voor de wedstrijd hoorden we dat onze wedstrijd naar de eerste hal werd verplaatst. Er waren simpelweg te veel mensen die wilden kijken naar onze wedstrijd. Dat was wel heel leuk nieuws. Wel jammer voor de B3 die eigenlijk in de eerste hal zouden spelen. Bedankt voor het begrip.IMG_8200

Na de bespreking was het plan compleet. We hadden er vertrouwen in en we hadden er zin in. Nog 10 minuten warm lopen en dan kunnen we eindelijk het veld op. Tijdens het inschieten zat de zaal al goed vol en dat gaf wel een heel bijzonder gevoel. De scheidsrechter floot, de handen werden geschud, let´s go.

IMG_8056Het begon heel goed. Het spel was heel direct en dat leverde heel veel kansen op. Helaas hebben we heel veel kansen gemist. Daarom bleef het lang 1-1. Het ging lang gelijk op, maar voor rust stootte vriendenschaar door en kwamen we 7-3 achter met rust. In de rust werd goed besproken wat we beter konden doen, en dat 4 doelpunten in één helft heel goed in te halen is. De uitwedstrijd hadden we met 16-14 gewonnen! Dat we tegen ze kunnen scoren weten we.

De tweede helft kwam wat score betreft niet heel snel op gang. Het ging moeilijk en we konden niet echt meer inlopen. Echter speelde vriendenschaar erg goed en benutte ze de kansen beter. Het werd uiteindelijk 7-15.

De boodschap voor de wedstrijd, maar ook na de wedstrijd was dat het ontzettend knap is dat we zo dichtbij waren en dat het ontzettend gaaf is zo’n wedstrijd te kunnen en mogen spelen. Nu even goed balen, maar daarna moet je wel heel goed beseffen dat je trots op jezelf en elkaar mag zijn.

Avond

Gelukkig was er in de avond een hele prettige afleiding. PKC 1 had nog een wedstrijd. Vanaf de P-side zijn die weer goed aangemoedigd. Wat zijn die toch goed! Die hebben ook grote wedstrijden verloren, daarvan geleerd, en zijn beter geworden. Dat gaan wij ook doen.

Tot slot willen wij onze vrienden en vriendinnen van de C1 heel veel succes wensen zaterdag op het NK in Roden.

Groetjes,

Jasper, Mike, Merijn, Joep, Dominique, Bo, Joy, Bente, Feline, Maud, Joost, Thom

Meest recente berichten