Bezoek Texas A&M university bij PKC/SWKGroep op 14 maart 2017

14 maart waren  20 Sport Management studenten van Texas A&M University te gast PKC/SWKGroep. Ze werden ontvangen door Kees Verhoeven (coach bij PKC en bondscoach van Ierland) en Bertjan Scheepbouwer (voorzitter).

Via NOC*NSF (Helmi Langenhorst) zijn hiervoor de contacten gelegd en in mei volgt een 2e groep studenten uit Amerika. PKC geeft hiermee invulling aan haar rol als gastvrije en toonaangevende korfbalclub in Nederland. We dragen bovendien bij aan het internationaal uitdragen van onze sport.

De meeting startte met de ontvangst in de sponsorruimte. We hebben uitleg gegeven over onze sport en in welke omvang het nationaal en internationaal gespeeld wordt. Het belangrijkste deel van de presentatie (en het gesprek nadien) ging over de manier waarop sportclubs in Nederland gemanaged worden. Voor USA begrippen is het vrijwilligersstelsel en de sociale rol die de (korfbal)club inneemt in de gemeenschap redelijk vreemd. Ze verbazen zich over de lage kosten waartegen kinderen, als gevolg van dit stelsel, kunnen sporten. We hebben ze de “do’s” en “dont’s” van een vrijwilligersorganisatie meegegeven en ze uitgedaagd om vooral met enthousiasme hun verhaal te delen.

Na deze presentatie was er tijd voor een uitgebreide rondleiding waarbij de indoor en outdoor verschillen van onze sport aan bod zijn gekomen. Afsluitend heeft Kees (uiteraard) een clinic verzorgd en hebben de studenten fysiek kennis mogen maken met “this typical Dutch sport”.

Het was typisch om te zien hoe serieus Amerikanen een dergelijke clinic en wedstrijdvorm nemen. Ze willen altijd winnen! PKC was de 3e stop in Nederland en daarna reizen ze verder naar Duitsland om daar de cultuur van sportclubs in Europa verder te onderzoeken.

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.

Kees en Bertjan

Meest recente berichten