A1 verliest eerste play-off

Net toen ik in de auto wilde stappen om naar de PKC-Hal te gaan kwam het nieuws dat PKC/SWKGroep C1 landskampioen is geworden. Geweldig nieuws en wat knap gedaan! De details over het toernooi en de finale zullen nog wel bekend worden.

Dan de wedstrijd van PKC A1, de eerste playoff tegen DOS’46. Als je een playoff speelt wil je natuurlijk met de sterkst mogelijke samenstelling spelen. Helaas door een schorsing kon Mark Klop niet meedoen.

Nadat DOS’46 de openingstreffer maakte, ging PKC direct mee naar de 1-1. Echter daarna veranderde er veel in goud bij de ploeg uit Drenthe. Veel rebounds, lange aanvallen en vooral makkelijk scorend zetten zij de groenwitten op een aardige achterstand. Maar de laatste tien minuten voor rust waren weer een feestje voor ons. De koppies waren niet gaan hangen en langzaam sloop de thuisploeg dichterbij. Groot gejuich toen er weer allemaal enen op het bord stonden. 11-11 was ook de ruststand.

Na rust kwam de score moeizaam op gang, toch was het PKC dat voor het eerst de voorsprong pakte en zelfs twee verschil op het bord zette. Net als vlak voor rust leek het wel of de ploeg uit Nijeveen al het kruit verschoten had. Maar ook onze A1 schoot niet bepaald met scherp en had daar een grotere marge kunnen maken. Halverwege de tweede helft hadden beide ploegen slechts drie keer gescoord, 14-14.
Toch rechtte PKC de rug en pakte weer de voorsprong van twee punten. Dan ineens lijkt er iets te gebeuren, zenuwen die in bedwang gehouden moesten worden? Feit is dat DOS’46 gewoon vier keer achter elkaar scoorde en zo voor het eerst in de tweede helft zelf twee punten voorsprong nam. Tja dan wordt het weer achtervolgen en hoewel het verschil vlak voor tijd nog werd teruggebracht tot één punt wist de laatste aanval toch niet te scoren waardoor DOS’46 met 20-21 winst de punten meenam naar het noorden.
Echt jammer en flink balen natuurlijk, maar ondanks het fysieke overwicht van de Drenthenaren hoeft PKC zich echt niet de mindere te weten en kan volgende week met opgeheven hoofd afgereizen naar Nijeveen om daar de punten weer terug te halen.

Peter Besemer

Meest recente berichten