De zaterdag van Nils Vink

Datum: maandag, maart 20, 2017

Deze week schrijft Nils Vink, trainer/coach van PKC/SWKGroep A1, over zijn zaterdag. A1 speelde de eerste play-off.

De zaterdag van Nils.

Hoewel ik op elke opleiding een hekel had aan schrijven over mijzelf, moet ik er bij de zaterdag van weer eens aan geloven. Ik heb zulke “kneuterige” items altijd wel kunnen waarderen. Het verbindt.

7.21
Ik word wakker en probeer uit solidariteit voor m’n vriendin nog ff stil te blijven liggen. Het is zaterdag: Lekker. Uitslapen is niet zo mijn ding….zonde van je dag.

8.12
Ik ga er uit en pers met een vouw in m’n hoofd een sinaasappeltje uit. Ff een ontbijtje op bed maken voor Cecile is het plan….Die ligt nog lekker….naja lag….ik moest voor mijn verhaal ook wat foto´s of selfies toevoegen…dus ik had even een fotograaf nodig;)

IMG_0059

8.30
We kijken even Klem terug via uitzending gemist. Serie van de makers van Overspel…helaas komt de fantastische integratie van muziek in Overspel niet in Klem terug. Toch kijkt het lekker weg.

9.30
Even een potje klaverjassen…..Het resultaat: flink klop gehad.
Het muziekje op de achtergrond geeft voldoening. Ik luister naar veel plaatjes. Blanco White met Chalk en The Rival Sons met Where I´ve been gaan op repeat. Rustige muziek, prachtige stemmen. Lekker het is zaterdag.

10.30
Ik lees de voorbereiding op Dos ´46 nog eens door. Daarna speur ik met succes het internet af naar een boekenrek voor ons nieuwe huis…..vlakbij PKC….geen bewuste keuze, maar wel ideaal. Verder zie ik dat PKC C1 de eerste wedstrijd verloren heeft…balen…

12.00
Even wat poffertjes eten om vervolgens een rondje over de woonboulevard van Sliedrecht te maken. In de tussentijd stroomt mijn telefoon vol met succeswensen voor onze eerste play-off wedstrijd. De betrokkenheid voelt goed.

IMG_0060

14.30
Ik ben weer thuis en kleed me vast om naar pkc te gaan. PKC C1 heeft zich knap herpakt en de finale gehaald. Ik wacht nog even de uitslag van de C1 af om vervolgens naar PKC te gaan….Spannend tegen Merwede….Gelukkig ze winnen. Vanaf deze plek: van harte gefeliciteerd! Jullie hebben historie geschreven….iets wat heel je leven bij zal blijven…Fantastisch!

15.40
Bah! Het regent…..Dan maar met de auto naar de club. Hier kom ik Sjors tegen…coach van Dos. We praten wat bij en hebben er allebei veel zin in.
16.15
Jef en ik spreken met de ploeg nog eens kort alles door.

17.00
De wedstrijd.

IMG_0061

Dos schiet uit de startblokken en we moesten al snel een time-out nemen. De ploeg herpakt zich knap en gaat met een 11-11 stand rusten.
Na de rust komen we tot 2 keer toe 2 punten voor, maar vergeten door te drukken. Helaas missen we te veel opgelegde kansen. Dos pakt het initiatief en wint verdiend. Het was geen beste wedstrijd, maar de spanning vergoedde veel. De meelevendheid van de supporters was mooi. Dank daarvoor.

Vivian en video-crew bedankt voor jullie inzet. Het was gaaf om als “PKC 1” te mogen oplopen en spelen.

IMG_0062

We zullen de rug moeten rechten en volgende week er weer vol voor gaan. We spelen dan 20.00 u. in Nijeveen. We kunnen uw steun goed gebruiken!

18.30
Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar ook wel trots op de veerkracht/ werklust van de ploeg. Ik wacht nog even alvorens ik naar boven ga …. Ik neem even een paar minuten voor mijzelf en probeer te analyseren waar het mis ging…..Na een minuut of 10 ga ik naar boven. Het medeleven is fijn, maar het gevoel van falen overheerst… Gelukkig heb je dan vrienden die met een lompe grap de boel weer genadeloos kunnen relativeren…

21.15
Ik ga naar huis met Cecile. Thuis aangekomen heeft die weinig plezier van mijn aanwezigheid….Na mijn landing op de bank, val ik al snel in slaap…..

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram