PKC/SWKGroep – TOP/Solarcompleet

Datum: zondag, november 19, 2017

PKC in tweede helft langs TOP
PKC/SWKGroep is na de tweede wedstrijd van de Korfbal League nog altijd zonder puntverlies. Na de moeizame overwinning van vorige week tegen KZ/Hiltex stond nu de lastige thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen TOP/Solar Compleet op het programma. Na een gelijk opgaande eerste helft (ruststand 11-11) maakte PKC in de tweede helft het verschil en werd TOP met lege handen teruggestuurd naar Sassenheim: 23-20.
Bij PKC startte Johannis weer in de basis. Olav herstelt nog van zijn kaakoperatie en zat wel al op de bank, maar bleef daar uiteindelijk ook de hele wedstrijd zitten, ondanks het door hem aangeschafte masker dat het mogelijk zou maken om zonder al te veel risico te kunnen spelen.
Het eerste initiatief was voor de gasten, die dankzij twee doelpunten van Barbara Brouwer meteen een gaatje sloegen (0-2), maar PKC wist die schade snel te repareren, met doelpunten van Johannis en Richard. Daarna ontstond een boeiend gevecht, waarin beide ploegen fel verdedigden en de doelpunten relatief schaars waren. En hoewel TOP een licht overwicht had en ook wat meer kansen creëerde, wist PKC dit te compenseren met een iets hoger scoringspercentage. Hierdoor hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was het verschil tot aan de rust nooit groter dan één doelpunt. De ene keer kwam PKC op voorsprong en de andere keer was het TOP dat even het initiatief had. Bij rust was het 11-11 en kon de wedstrijd nog alle kanten op.
In de tweede helft was het spelbeeld opeens heel anders. Na 12-12 stokte de doelpuntenproductie van TOP: de landskampioen bleef ruim 10 minuten zonder treffer. Mick Snel schoot uit zijn eerste 24 pogingen slechts één keer raak en zijn vakgenoot Daniel Harmzen wist de scorende rol niet over te nemen. In het andere vak hadden Celeste Split en Barbara Brouwer in de tweede helft weinig in te brengen tegen Suzanne en Maaike. En hoewel PKC ook niet heel makkelijk tot scoren kwam, liep de thuisploeg toch uit naar 17-12. Nick Pikaar wist eindelijk weer eens te scoren namens TOP (17-13), maar Richard en Maaike vergrootten de voorsprong van PKC naar zes treffers (19-13), met nog slechts 10 minuten te spelen. TOP-coach Jan Niebeek liet Mick Snel en Nick Pikaar van vak wisselen en hoewel TOP daarna wel makkelijker scoorde, kwam deze ingreep te laat. Wel werd het na een 23-17 tussenstand nog een beetje spannend, want TOP kwam terug tot 23-20 en kreeg 2 minuten voor tijd een vrije bal. Maar toen die werd gemist, kwam PKC niet meer in de problemen. Gescoord werd er ook niet meer, zodat de uitstekend leidende Marcel Luttik affloot bij een 23-20 eindstand.
Komende zaterdag wacht voor PKC de uitwedstrijd in Capelle a/d IJssel tegen promovendus KCC/So natural, dat na twee wedstrijden met twee punten in de middenmoot staat.

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram