De zaterdag van: Anita de Ridder

Datum: maandag, november 20, 2017

Deze week in “de zaterdag van”: Anita de Ridder, speelster in de selectie van PKC/SWKGroep


9.00 uur: In het weekend word ik altijd rond deze tijd wakker. Vandaag in mijn eigen dorp, Arnemuiden. Soms ook bij mijn vriend, Maik in Nibbixwoud. Jullie zullen wel denken wat vroeg, maar nee, ik ben echt geen uitslaper. Ik ben dus echt een ochtendmens. Nadat ik opgestaan ben volgt mijn ochtendritueel op zaterdag. Douchen met muziek en lekker healthy ontbijten.
10.00 uur: Ik voel me wat gespannen. Dat is logisch; de eerste thuiswedstrijd in de PKC- hal spelen én dit ook nog eens tegen landskampioen TOP. Ik stap daarom nog even in de auto naar Vlissingen.
10.15 uur: Nog even lekker uitwaaien op het strand met een Zeeuws zonnetje. Het is altijd heerlijk om even een stukje te lopen en je hoofd nog even leeg te maken met de golven op de achtergrond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11.00 uur: Terug naar Arnemuiden, tas inpakken, even m’n lunchpakketje klaarmaken en nog even de zaal binnenlopen bij mijn oude club TOP Arnemuiden waar mijn ploegje om 12.00 uur moet spelen.
11.30 uur: Bij binnenkomst in de hal nog even gesproken met verschillende mensen van de club. Toch altijd fijn dat je warm wordt ontvangen. Daarna nog even mijn ploegje succes gewenst in de bespreking. Tot slot heeft mijn zusje Ina mijn haar nog even ingevlochten.
11.55 uur: Ik stap de auto in richting Papendrecht. Gelukkig is het niet zo druk op de weg en kan ik lekker ontspannen rijden. Tijdens het rijden draai ik altijd radio 538 en zing ik af en toe mee.
13.00 uur: Ik stap de auto in en kom bij de PKC hal aan. Even kaartjes regelen voor familie, kennissen en vrienden. Hierna kleed ik me om en trek ik het speelshirt aan. We moeten namelijk op de foto voor het wedstrijdboekje. Na dit te hebben gedaan masseert Sjaak Euser mijn kuiten nog even los voor de wedstrijd. Wat fijn dat Sjaak altijd klaar staat voor iedereen.
13.45 uur: PKC 2 start de wedstrijd.
14.20 uur: Eindelijk het veld op. Lekker inschieten in de rust bij PKC 2. Ik zie al wat supporters zitten die speciaal uit het Zeeuwse zijn komen rijden. Dat geeft een extra boost. Super leuk dat ze de moeite nemen om te komen kijken.
14.30 uur: Bespreking: iedereen is gefocust. We nemen alle aandachtspunten en afspraken nogmaals door. Je ziet aan iedereen dat we er zin in hebben.
15.05 uur: Start van de warming-up. De hal begint al aardig vol te raken met supporters. Prettige sfeer.
15.20 uur: We lopen naar de behandelruimte waar we allemaal ons speelshirt aantrekken. We peppen elkaar nog even op en gaan klaarstaan voor het oplopen.
15.25 uur: Oplopen. EINDELIJK dacht ik! Wat keek ik er naar uit om in het PKC shirt te mogen oplopen in de eigen PKC-hal. Ik geniet en merk dat de spanning in mijn lichaam toeneemt.
15.30 uur: Start van de wedstrijd.
16.50 uur: Yes! 23-20 gewonnen en dus blijven de punten in Papendrecht. Misschien niet de beste wedstrijd van PKC, maar de winst is er. Ik bedenk me ook dat het niet erg is dat we nu nog niet op ons topniveau spelen. Dit moet aan het einde van het seizoen pas gebeuren, zodat we gaan pieken op de juiste momenten en zo ons doel kunnen behalen. Ik heb hier alle vertrouwen in met de selectie van PKC.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto’s: Fleur Hoogendoorn
17.00 uur: We komen allemaal nog even bij elkaar in de behandelruimte waar we Mabel nog een kleinigheidje geven, omdat ze in verwachting is van haar eerste kindje.
17.15 uur: Nog even een kort interview gegeven aan de lokale omroep van Zeeland, Omroep Zeeland. Wat stellen ze altijd van die lastige vragen 😉
17.20 uur: Ik zie dat mijn neef en nog vele andere direct na het laatste fluitsignaal mij een felicitatie appje heeft gestuurd. Hulde voor de livestream! Ik wens hem succes. Het team wat hij mede coacht, ONDO (M) 1, speelt ‘s avonds nog in Middelburg.
17.30 uur: Lekker even douchen, omkleden en klaar maken om boven iets te gaan eten.
18.00 uur: Mabel, Veerle en ik komen boven aan in de kantine en het is gezellig druk. We bestellen allen een frietje met een frikadel. Helaas zijn de frikadellen op, we besluiten een kaassouflee te nemen. Ook erg lekker! Tijdens het bestellen van drinken word ik nog aangesproken door een aantal PKC-ers. Allen dank voor de lieve woorden.
18.15 uur: Even lekker eten, we schuiven aan bij Carmen, Suus, Maaike en Zita. Er hangt een fijne sfeer in de kantine met Nederlandse muziek op de achtergrond. Ondertussen wordt er wat aan het rad gedraaid en gaan de eerste prijzen eruit!
19.00 uur: Mabel, Veerle en ik vertrekken naar DSC – TOP (A). Even kijken naar m’n oude club, met de nodige familie en uiteraard vrienden in de gelederen. In de auto zijn we lekker gezellig aan het kletsen. Ja jullie raden het vast. Het gaat voornamelijk over baby’s, luiers, kleertjes, noppies, voornamelijk over tante dingen! Veerle laat met trots haar cadeau zien wat ze wil kopen voor Mabel. Als iemand nog advies wil voor babykleertjes Veerle kan je goed adviseren!
20.00 uur: We komen aan bij DSC. Mabel en Veerle gaan in het DSC vak zitten en ik in het TOP vak. Ik ga naast Remco Bezemer zitten, die helaas na het afscheuren van zijn achillespees niet meer in het veld staat. We analyseren samen de wedstrijd. De eerste helft was volledig in het voordeel van DSC. De tweede helft neemt TOP het over en wint erg knap van DSC met 19-23. TOP gefeliciteerd!

22.00 uur: Ik kom Veerle en Mabel weer tegen. We praten kort over de wedstrijd. Veerle en ik kletsen nog wat over geurtjes. Daarna lopen we naar de auto waar ze hun spullen pakken. Veerle vertrekt met haar ouders naar huis en Mabel en ik lopen nog even naar de kantine.
22.15 uur: ik stap de auto weer in, maar nu samen met mijn moeder. We kletsen op de terug weg naar Arnemuiden over natuurlijk korfbal. PKC 1, PKC 2, TOP 1, TOP 2, TOP 3 (waar mijn zus Wilma vandaag weer haar eerste wedstrijd speelde en de winnende strafworp vlak voor tijd meekreeg en mijn nicht Nelleke die scoorde), TOP 6 (waar mijn moeder in speelt en vandaag knap won van Goodluck 2) TOP D1, TOP D2 en ONDO (M) 1 (die helaas net geen punten pakten). Ook bekijken we even alle standen uit de KL (Toch wat verrassende uitslagen) en de Zeeuwse verenigingen.
23.40 uur: Eindelijk thuis.
00.45 uur: Ik lig in bed en denk nog even aan de wedstrijd terug. Ik kan het niet laten om de wedstrijd terug te kijken en pak mijn Ipad. Kritisch kijk ik naar de wedstrijd, maar ben aan het einde van de wedstrijd erg blij met de twee punten die we hebben behaald! Op naar volgende week.
02.00 uur: Het is tijd om te gaan slapen!

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram