Wedstrijdverslag KCC/SO natural – PKC/SWKGroep

Datum: zondag, november 26, 2017

PKC veel te sterk voor KCC
PKC/SWKGroep is na drie ronden van de Korfbal League nog de enige ploeg zonder puntverlies. In Capelle a/d IJssel werd debutant KCC/SO natural met ruime cijfers verslagen: 22-35. Medekoplopers LDODK en DOS’46, dat tegen Blauw-Wit een 16-11 voorsprong niet kon vasthouden, leden allebei hun eerste nederlaag van het seizoen. Hierdoor heeft PKC nu twee punten voorsprong op een viertal achtervolgers.
Bij PKC ontbrak Nadhie wegens een lichte blessure aan een achillespees. Zij werd vervangen door Zita. Olav is op de weg terug na zijn kaakoperatie, maar kwam nog niet in actie.
Het eerste doelpunt was via Johannis voor PKC, maar KCC kon de gasten in de beginfase prima bijbenen en kwam bij 3-2 zelfs op voorsprong, maar dat bleek later meteen de enige keer in de hele wedstrijd dat PKC op achterstand stond. En met vier doelpunten in evenveel minuten boog PKC de achterstand om in een 3-6 voorsprong. Een paar minuten later was de marge zelfs vier treffers (4-8), maar daarna kwamen de Papendrechters ruim 5 minuten niet tot scoren, waardoor KCC nog terugkomen tot 7-8. Daarna had PKC wel steeds een kleine voorsprong, maar lukte het aanvankelijk niet om afstand te nemen. De ploeg van coach Detlef Elewaut creëerde wel heel veel kansen, maar was slordig in de afronding. KCC schoot in de eerste helft zelfs een stuk zuiverder dan PKC, maar de Papendrechters compenseerden dit door veel meer aanvallende rebounds te pakken en zodoende veel meer kansen te krijgen. Bovendien had Danny het vizier wel op scherp staan en mede dankzij zijn zes treffers in de eerste helft én de vijf treffers van Johannis, sloeg PKC in de laatste minuten voor rust eindelijk wél een gaatje. Via 11-15 werd bij 13-16 de kleedkamer opgezocht.
In de tweede helft stelde PKC vervolgens snel orde op zaken. Met drie snelle doelpunten werd het 13-19 en was het gat geslagen. KCC kwam nog even terug tot 16-20, maar daarna gaf PKC gas. Aan de hand van een sublieme Suzanne, die in de tweede helft niet af te stoppen was, liepen de gasten snel uit naar een 18-28 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd uiteraard gespeeld. KCC wist de korf nog maar moeilijk te vinden, terwijl PKC doelpunten bleef maken. Danny maakte er uiteindelijk negen en Suzanne bepaalde met haar zevende treffer de eindstand op 22-35. De strafworp die Arjen – ingevallen voor Johannis – daarna nog miste, gaat inmiddels viraal. Zo gaat dat in 2017.
Komende zaterdag wacht voor PKC de thuiswedstrijd tegen DOS’46.

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram