Verslag DVO/Accountor – PKC/SWKGroep

Datum: zondag, december 10, 2017

PKC verplettert DVO en blijft zonder puntverlies
PKC/SWKGroep is na vijf ronden van de Korfbal League nog altijd zonder puntverlies. In Bennekom werd DVO/Accountor met name in de tweede helft ondersteboven gespeeld. Na een ruststand van 11-15 floot scheidsrechter Kuyer uiteindelijk af bij een eindstand van 19-37.
Bij PKC ontbrak Johannis, die afgelopen week niet kon trainen, zodat Danny logischerwijs weer in de basis stond. Nadhie is terug na haar achillespeesblessure en maakte in de tweede helft haar rentree. Anita was ook weer hersteld en speelde de hele wedstrijd.
DVO ging uitstekend van start en stond binnen een minuut met 2-0 voor door twee doelpunten van Hester Heitink, maar daarna nam PKC resoluut het initiatief. Via treffers van Laurens (2), Anita (2), Olav en Richard werd het 2-6 en daarna kwam DVO nooit meer langszij. Wel knokte de thuisploeg zich na 4-9 nog terug naar 7-9 en 8-10, waarbij Laurens nog een gele kaart kreeg voor een wel erg zwaar bestrafte overtreding op Marijn van den Goorbergh. Maar diezelfde Laurens zorgde met twee doelpunten voor 8-12 en bij rust stond een terechte voorsprong van 11-15 op het scorebord. Tussendoor werden de toeschouwers ook nog getrakteerd op een briljant doelpunt van Danny.
Als DVO zich in de rust nog illusies heeft gemaakt, konden die al snel de ijskast in. Het eerste Bennekomse doelpunt van de tweede helft viel pas na 8,5 minuut en toen had PKC er al zeven inliggen: 12-22. De ploeg van Detlef Elewaut trok de gashendel helemaal open en doordat DVO nog maar weinig tegenstand bood, vielen de doelpunten als rijpe appels. Met nog ruim 11 minuten op de klok zorgde Nadhie voor 14-30 en de magische grens van veertig treffers leek binnen handbereik. Aan de hand van met name Laurens en Richard leek PKC daadwerkelijk op jacht naar te gaan naar die veertig doelpunten. Maar bij 16-35 kwam er zand in de machine, vooral doordat (onnauwkeurige) technische hoogstandjes de voorkeur kregen boven simpelweg afronden. PKC scoorde in de laatste zes minuten nog maar twee keer en DVO mocht ook nog een paar keer ‘juichen’. Laurens zorgde met zijn twaalfde treffer voor de 19-37 eindstand. Richard maakte er elf en is na vijf wedstrijden topschutter van de Korfbal League met 41 treffers.
PKC heeft nog altijd twee punten voorsprong op TOP/SolarCompleet, dat de topper tegen LDODK/Rinsma met 26-24 won. De meest verrassende uitslag van de vijfde speelronde kwam uit Capelle a/d IJssel, waar KCC/SO natural met 29-23 won van KZ/Hiltex. Komende zaterdag wacht voor PKC de thuiswedstrijd tegen debutant Avanti, dat nog puntloos is.

Foto: Fleur Hoogendoorn

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram