De zaterdag van Kees en Edwin

Deze week vertellen Kees en Edwin, trainers van B1, over hun zaterdag.
Beiden vroeg opgestaan om het koppie te laten knippen en taxi te spelen voor dochter die een vroege wedstrijd had. We hadden een drukke maar vooral reisvolle dag voor de boeg.
Toch nog even wat beelden van Harkema/Figro/Invicta gekeken en de analyse doorgenomen.
Na een succesvol zaalseizoen waar slechts 4 punten werden verspeeld, moesten we vandaag aan de bak tegen Harkema/Frigro/Invicta B1. In de week voorafgaand de topfavoriet volledig geanalyseerd, wetende dat het een zware wedstrijd zou worden. Hoeveel ervaring je als speler of coach ook hebt, met dit soort wedstrijden blijft het steeds weer een aparte ervaring en de spanning zit er altijd op.
Om 10.00 uur arriveerden we in de PKC-hal waar we C2 een mooie wedstrijd zagen spelen. De ouders hadden een fantastische ontbijt/brunch klaargemaakt waar wij en het team van genoten.Nog even een helftje kijken van C1 en dan tegen 12 uur op weg naar Harkema.
In de bus nog even de laatste finesses doornemen en na een rustige busrit (van 2,5 uur) met een uitstekende chauffeur kwamen we aan bij Harkema. De Ziggo-bus maakte indruk, dat was duidelijk. Een korte wandeling door het dorp en daarna warmlopen en inschieten in de inmiddels volgestroomde hal. Het was de wedstrijd van het jaar, volgens de Friezen, want PKC/SWK groep komt op bezoek! Na een indrukwekkende presentatie van beide ploegen kon de wedstrijd beginnen.
We waren er klaar voor, dat was duidelijk. Na een achterstand van 4-1 bleef PKC/SWKGroep B1 rustig en bleef geconcentreerd verdedigen. Harkema scoorde daarna in een fase van 10 minuten niet en we pakten een voorsprong van 6-7. Helaas maakten we goede kansen op doorbraak en schot niet af waardoor we de druk niet verder konden opvoeren. Harkema B1 scoorde door en pakte een 11-7 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. De uiteindelijke uitslag (26-15) was geflatteerd. Complimenten aan de ploeg die tot het einde volle bak gingen en alles hebben gegeven.
De teleurstelling was groot na afloop, wat als … , maar later in de bus, met dank aan supporters, werd er toch nog een mooie terugreis van gemaakt. Ook complimenten vanaf de kant van Harkema die nog niet een dergelijke tegenstand hadden ondervonden.
In de bus beseften we wat een mooi zaalseizoen het is geweest. Met een trots gevoel stappen we dan ook de bus uit. Na een kleine afzakker in onze kantine moe maar toch voldaan snel ons bed opgezocht. Zo’n dag hakt er wel echt in.
Iedereen bedankt die het mede mogelijk gemaakt hebben om zo’n mooi seizoen te draaien en voor de ploeg geldt maar één woord TROTS.

Meest recente berichten