Een kijkje achter de schermen

Datum: dinsdag, maart 27, 2018

Het jaarlijkse welpentoernooi, de eerste play-off tussen PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek én een uitverkochte Hoofdklassefinale. Dat alles op één dag. HELP!! Of toch niet?
Met dank aan onze vrijwilligers gelukkig niet! Tientallen vrijwilligers hebben geholpen deze dag in goede banen te leiden.
Denk hierbij aan Agnes die samen met de dames van de broodjesdienst vele broodjes heeft gesmeerd; Cora, die ervoor heeft gezorgd dat er altijd mensen achter de bar stonden; Ingrid en Anne die de organisatie doen van de Hoofdklasse Finale; Bas en Jesper die zorgen dat op de dag zelf alles goed loopt; onze livestream crew; de scheidsrechters van het Welpentoernooi……. etc etc. Het zijn er teveel om op te noemen!
Tijd om eens een kijkje achter de schermen te nemen! We lezen de dag van Daphne, Petra en Jorien. Lees je mee? (Scroll naar beneden voor de foto’s!)
Welpentoernooi
De dag begint met het jaarlijkse welpentoernooi, wat inmiddels is omgedoopt tot het ‘Ad Roelofs Welpentoernooi’. Kleindochter van Ad, Daphne Roelofs, vertelt over het welpentoernooi.
Zo, dat was even schrikken. De wekker gaat om 7 uur af. Gisteren pas om half 1 ‘s nachts thuis gekomen van de kruisfinale van het tweede. Helaas verloren, maar ze hebben gevochten.
Terug naar vandaag. Na een douche en ontbijtje gaan we met slaperige ogen richting PKC. Snel alles voorbereiden wat de hal stroomt al vol met 45 F- en welpenploegjes die klaar zijn voor een dag vol met plezier. Elke ploeg meldt zij bij de wedstrijdleiding en krijgen de welbekende vaantjes mee. Ook dit jaar staat de tweede hal vol met leuke spelletjes en kunnen de kinderen boven geschminkt worden en de mooiste kleurplaten maken.
Na voor de 15e keer de ronde te hebben omgeroepen en alle punten te hebben geteld hebben, komt onze oma even op bezoek. De oplettende kijker heeft gezien dat het dit jaar het ‘Ad Roelofs Welpentoernooi’ is. Mijn opa is dit toernooi 37 jaar geleden begonnen en een aantal jaar geleden heeft mijn vader (Rob Roelofs) dit overgenomen. Ik ben er ontzettend blij mee dat mijn opa officieel aan dit toernooi verbonden is.
Tijd voor de prijsuitreiking. En wat was het spannend dit jaar. In de meeste poules konden de winnaars pas na de laatste wedstrijd worden bepaald. Het blijft zo leuk om te zien hoe enthousiast en vrolijk de kinderen van deze dag worden (de ouders misschien wat minder 😉). Snel alle spullen opruimen en de vloer vegen zodat we plaats kunnen maken voor de kruisfinale van het eerste.
Play-off PKC/SWKGroep
Ook bij de play-off zijn ook veel vrijwilligers bij betrokken. We nemen een kijkje bij Petra en Cora, zij zorgen dat de kassa en kaartverkoop strak geregeld is.
Al vroeg in het zaalseizoen houd je rekening met het spelen van de play-off. Het regelen van kassameisjes, het bestellen en klaar maken van de polsbandjes en wat te denken van het werk wat is gedaan door Anne met het nieuwe ticketsysteem.
En dan ga je tellen tellen en nog eens tellen. Denk aan mediacrew, pers, Ziggo, oploopoegjes, genodigden, ondernemersclub en niet vergeten de tegenstander enz enz. Als voorbereiding moet iedereen die kassa draait de app downloaden om de kaartjes te scannen die online zijn gekocht.
En dan is het zaterdagochtend. De verkoop via eventbrite is gesloten en de aantallen zijn dan eindelijk definitief bekend. Om 12.30 verzamelen Cora, Anne en ik voor een broodje en om de laatste aantallen door te nemen.
De tafels worden verschoven, de borden opgehangen en dan kan het scannen beginnen.
Het loopt gelukkig erg soepel. Hier en daar een verwarring met tickets voor play-offs en Hoofdklasse Finale na, maar alles wordt naar tevredenheid opgelost. Een goed ticketsysteem en hardwerkende dames bij de kassa maken deze dag compleet. En of het dan nog niet genoeg is schuiven we ook nog aan voor een kassadienst voor de Hoofdklasse Finale.
Play-off en Hoofdklasse Finale
Jorien staat elke thuiswedstrijd voor de camera om coaches en spelers te interviewen. Natuurlijk ook tijdens de play-off en de Hoofdklasse Finale.
Na een drukke en chaotische werkweek vind ik het wel tijd om eerst eventjes lekker uit te slapen. Onder het genot van een rustig jazzmuziekje geniet ik daarna van een heerlijk ontbijtje. In mijn hoofd neem ik de vragen door die ik vandaag aan de spelers en coaches wil stellen. Wat zouden de kijkers willen weten? Ik app nog even met alle coaches die ik vandaag ga interviewen om te bevestigen dat de afgesproken tijd akkoord is. Gelukkig helpt Vivian me hier als PR-dame vaak bij; het kost vaak veel tijd en moeite om een coach te bereiken en een afspraak te maken. Ook check ik nog even of er nog dringende actiepunten voor mij zijn voor Lief&Leed, de Futureclub of de Jeugd Prestatie Groep, dat moet altijd up-to-date blijven.
Tijd om uitgebreid te douchen, op te maken, mijn haar te doen en aan te kleden. Vandaag moet ik daar extra goed over nadenken, omdat ik maar liefst twee keer een livestream mag presenteren. Ik hoef deze keer zelf geen wedstrijd te spelen of te fluiten, maar toch gaat de sporttas mee met daarin verschillende outfits. Over de outfit voor de play-off van PKC hoef ik niet lang na te denken: daar heb ik een tijdje terug een mooie groene jurk voor gekocht.
Als ik het parkeerterrein op rijd, komen net alle ouders en kinderen van het Welpentoernooi naar buiten. Ik zie veel blije gezichten; het was vast weer een heel geslaagd toernooi! Ik loop meteen door naar ‘mijn’ camera om m’n laptop te installeren. Hierop volg ik tijdens de wedstrijd de livestream, vooral handig voor de herhalingen en voor het commentaar van Jacco (inclusief statistieken).
Samen met mijn vaste cameravrouw Kristien maken we de hoek gereed voor de interviews. Ik haal nog even wat wedstrijdbulletins op en check of mijn voorwoord er weer netjes in afgedrukt staat. Omdat Ziggo ook live gaat bij deze wedstrijd, lukt het helaas niet om de coaches op de geplande tijden voor de camera te krijgen. Uiteindelijk zijn de interviews net op tijd opgenomen en ga ik eens goed voor de wedstrijd zitten. Wat een spannende pot! Mijn onpartijdigheid is tijdens de wedstrijd ver te zoeken. In de rust weer een interview en dan de tweede helft… Veel tijd om te balen heb ik niet, want ook na de wedstrijd verwachten de kijkers een reactie op camera van beide teams. Ik tover gauw weer een glimlach op mijn gezicht en feliciteer, met pijn in mijn hart, eenFortunees met de overwinning. Deel 1 zit erop!
Terwijl we backstage met de volledige mediacrew een broodje kroket eten en de wedstrijd bespreken, werk ik gauw een salade naar binnen. Tijd om me om te kleden! Dan is het alweer tijd voor de briefing van wedstrijd nummer 2: de Hoofdklassefinale. Wat gaat dat toch allemaal professioneel! Ik heb echt zoveel respect voor wat deze mensen elke keer weer presteren en wat we met z’n allen als resultaat neerzetten, daar mogen we als club echt trots op zijn.
De Hoofdklassefinale is weer wervelend en chaotisch als altijd, maar de interviews lopen gelukkig gesmeerd. De selectie & supporters van DeetosSnel vieren hun feestje en ondertussen ruimen Kristien en ik de interviewhoek weer op. Hoogste tijd voor een drankje in de kantine met mijn vriendinnen, ook om de verjaardag van vriendin Lorda te vieren. We gaan de dag afsluiten met een drankje en een dansje in Tapperij Tijdloos en rond half 3 lig ik in bed. In de groepsapp van de mediacrew lees ik dat we ‘trending’ zijn op YouTube en dat we inmiddels al 35.000 kijkers hebben vandaag. Ik vond het weer een geweldige PKC-dag!
 

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram