PKC/SWKGroep dient bezwaar in tegen 9e wissel Fortuna

Datum: woensdag, maart 28, 2018

Afgelopen zaterdag speelde PKC/SWKGroep haar eerste play-off wedstrijd in de eigen sporthal tegen Fortuna/DeltaLogistiek uit de Delft. Na een bloedstollend duel gingen de Delftenaren er verdiend met de overwinning vandoor, maar direct na de wedstrijd was er ook grote commotie. Fortuna coach Ard Korporaal had tot negenmaal toe een spelerswissel toegepast en dat is één keer meer dan toegestaan. De laatste wissel is zonder zogenaamd wisselbriefje en buiten de waarneming van de juryvoorzitter en scheidsrechter het veld ingelopen. Na intern overleg heeft PKC/SWKGroep besloten bezwaar in te dienen tegen deze gang van zaken en heeft de tuchtcommissie om haar oordeel gevraagd.
Bertjan Scheepbouwer, voorzitter van PKC/SWKGroep: “Het is voor ons een lastige afweging geweest om dit bezwaar in te dienen. Fortuna heeft het zaterdag gewoon heel goed gedaan en dan lijkt het al snel een of we ons verlies niet kunnen dragen. Toch hebben we besloten dat we dit niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. In zo’n cruciale wedstrijd, op zo’n cruciaal moment een speler inbrengen die niet mag invallen, dat vraagt om een reactie van onze kant. Waar leg je anders nog de grens, bij twee onrechtmatige wissels of drie of bij een geschorste speler?”
Inmiddels is het bezwaar in behandeling genomen door de tuchtcommissie van het KNKV en zal er naar verwachting met spoed een oordeel worden geveld over deze kwestie. Het PKC bestuur wacht de uitspraak van de tuchtcommissie rustig af en zal er alles aan doen om te voorkomen dat deze kwestie een schaduw zal werpen over de korfbalfinale in Ziggo Dome.
Bertjan Scheepbouwer: “Alvorens we het bezwaar hebben ingediend heb ik de voorzitter van Fortuna (Ed Hom) en de directeur van het KNKV (Kees Rodenburg) op de hoogte gebracht van ons voornemen. Beiden respecteerden onze keuze. Uiteraard zal Fortuna er alles aan doen om hun belang zo goed mogelijk te dienen, dat zullen wij dan vanzelfsprekend ook respecteren. We hebben afgesproken dat dit geen vete mag worden die tussen de clubs komt te staan, daarvoor zijn de banden te goed.
Wij respecteren elkaars mening in deze kwestie en gaan er zaterdag weer een geweldige en sportieve wedstrijd van maken in een bomvolle Fortunahal. Supporters blijf positief over en weer en steun je team.”
Het zal dus afwachten worden hoe het oordeel van de tuchtcommissie zal luiden, maar het blijft hoe dan ook voor alle betrokkenen een vervelende zaak.

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram