Johannis Schot neemt afscheid van korfbal

Datum: donderdag, april 26, 2018

Johannis Schot neemt na afloop van seizoen 2017-2018 afscheid van topkorfbal. Er komt daarmee een einde aan een glansrijke loopbaan als topkorfballer. De laatste vijf jaren van zijn carrière speelde Johannis bij PKC/SWKGroep.
De periode ervoor speelde hij bij DeetosSnel en het Belgische Boeckenberg. Uniek aan zijn loopbaan is dat hij zowel in België als in Nederland landskampioen zaalkorfbal is geworden.
De beslissing om te stoppen kwam voor PKC niet als een complete verrassing. Johannis is, zoals altijd, ook over dit onderwerp altijd zeer open en transparant geweest. De combinatie van wonen en werken in België en een leven als topkorfballer in Papendrecht is geen kleinigheid. Met het vertrek van Johannis verliest het team niet alleen een topspeler, maar ook de persoonlijkheid van Johannis. In de vijf jaren die we hebben mogen genieten van zijn spel wees hij zijn ploeggenoten vaak de weg op de moeilijke momenten. Absoluut hoogtepunt was uiteraard het beslissende schot 6 seconden voor tijd in de Korfbalfinale in Ahoy in 2015. Hiermee schoot hij de 9e zaaltitel uit de historie van PKC eigenhandig binnen. Een teamplayer pur sang, dat is wat hem het meest typeert.
Johannis kwam dan wel van DeetosSnel, maar is door zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij zichzelf presenteerde als vanzelf één van ons geworden. Een zeer prettig mens in de omgang zowel buiten als binnen de lijnen. Het teambelang ging altijd voor zijn eigen belang en hij stond er op de momenten van de waarheid. Absolute klasse. En we kunnen alleen maar trots zijn dat hij vijf jaar lang ons groen-wit heeft gedragen. PKC heeft Johannis in het hart gesloten en zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekent.
Johannis over zijn beslissing: “Het is een zeer moeilijke keuze geweest om te stoppen met korfbal. Topkorfbal in zijn huidige vorm is ontzettend zwaar in combinatie met mijn baan en in combinatie met mijn gezin. Na 5 fantastische jaren bij PKC, sluit ik bij deze club mijn loopbaan als korfbalspeler af. Ik kijk met veel voldoening terug op 12 jaar topkorfbal waarin ik alles heb mogen meemaken, met als absolute hoogtepunt het kampioenschap in 2015. Ik ben ontzettend blij dat ik in mijn korfballoopbaan heb kunnen spelen voor de twee grootste en voor mij mooiste clubs in de Drechtstreek, DeetosSnel waar ik mij gevormd heb als speler en bij PKC/SWKGroep waar ik mij heb kunnen door ontwikkelen. Het is mooi, om in de tijd die vrij komt, hen volgend seizoen weer samen op het hoogste niveau te zien. ”
Betjan Scheepbouwer over het vertrek van Johannis: “Een week of drie geleden heeft Johannis ons deelgenoot gemaakt van zijn definitieve beslissing. Een beslissing die niet volledig als verrassing kwam, maar dat maakt de impact er niet minder om. Velen kennen de dadendrang van Johannis binnen de lijnen, maar hij is voor ons veel meer dan dat. Hij zal ook gemist worden om zijn persoonlijkheid. Spelers met zijn instelling, persoonlijkheid en kwaliteit komen maar eens in de zoveel jaar voorbij. We zijn Johannis oprecht dankbaar voor zijn jaren met ons. Een unieke speler verlaat het veld.”
Johannis Schot is vanaf dinsdag 1 mei bereikbaar voor vragen. In de tussentijd kunt u met vragen terecht bij publicrelations@pkc-korfbal.nl.

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram